SV Gouda, Hans Sanders

Gouda kansloos in derby tegen nieuwe koploper ONA: 1-3

ONA is door de 1-3 zege op stadgenoot Gouda weer de nieuwe koploper in de vierde klasse. Jesse Hoekstra van ONA scoorde de 0-2 tegen zijn oude club. Gouda blijft door het verlies hekkensluiter. De zege van Linschoten betekende voor Gouda ook nog dat de afstand tot de eerste nacompetitieplek nu een schier onoverbrugbare 11 punten is.

ONA, tot voor zaterdag de nummer 2 van de ranglijst, had zich ingesteld op een moeilijke wedstrijd tegen de nummer laatst. Niet alleen vond men Gouda in hun thuiswedstrijd de beter voetballende ploeg, maar Gouda had ook ineens ruim gewonnen bij Woerden. Kortom, reden genoeg om, ook nog in een onvervalste derby, een stevig gevecht om de punten te verwachten. Ook de aangestelde scheidsrechter wordt in de 4e klas ingezet op risico wedstrijden, maar hij kon zonder kaarten (en extra tijd) de sportieve wedstrijd eenvoudig naar het einde brengen.

ONA gaf vanaf minuut 1 gas, speelde de bal snel van man naar man en zat er bij balverlies gelijk en fel bovenop. Uiteraard kwam Gouda een enkele keer wel aan de overkant, veroverde wat corners, maar werd niet gevaarlijk.

ONA daar en tegen hield de druk er voortdurend op en dan worden er uiteindelijk onvermijdelijk verdedigend fouten gemaakt, waarvan er drie genadeloos afgestraft werden. Geen doelpunten om in te lijsten, maar dat is uiteraard minder belangrijk.

Na de thee kwam Gouda met invallers en een alles of niets instelling wat meer aan aanvallen toe. ONA schijnt er de laatste tijd een gewoonte van te maken om in de tweede helft terug te vallen, zo ook vandaag. Maar de 3-0 voorsprong bij rust bleek tot de 83e minuut meer dan genoeg om uiteindelijk de 3 belangrijke punten mee te nemen en door het onverwachte thuisverlies van koploper Bergambacht tegen Linschoten ook de koppositie van hen over te nemen. Die zege van Linschoten betekent voor Gouda ook nog dat de afstand tot de eerste nacompetitieplek nu een schier onoverbrugbare 11 punten is.

ZATERDAG 16 MAART 2024: GOUDA - ONA 1-3. DOELPUNTEN: JAOUAD EL YAAGOUBI 0-1 (21E MINUUT); JESSY HOEKSTRA 0-2 (29E MINUUT); JEROEN CAMFFERMAN 0-3 (43E MINUUT); RUST; DENNIS NEDERVEEN 1-3 (83E MINUUT)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PUPIL VAN DE WEEK LOTTE DANNIS


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.