Gouda krijgt een Stationspiano

Gouda krijgt op 1 juli een Stationspiano in het kader van Gouda750. Het is de 22-ste Stationspiano van Nederland. De piano wordt om 13u30 onthuld door wethouder Cultuur Thierry van Vugt. Burgemeester Pieter Verhoeve speelt samen met oud-burgemeester Jan Hein Boone een quatre-mains, waarmee ze de piano-estafette openen, een ludieke knipoog naar het thema van Gouda750 ‘Geef Gouda door!’. Ook het Gouda750 lied, ‘Gouda gaat nooit voorbij’ zal in een speciale versie gespeeld worden.

Vanaf dat moment is iedereen welkom om te komen spelen, en je hoeft daar echt niet de nieuwe Mozart voor te zijn. Het wordt een leuk Gouds feestje, vooruitlopend op de opening van het vernieuwde stationsplein een week later. Als je wilt spelen of kinderen hebt die willen spelen op deze dag, meld je aan op stationspianogouda@gmail.com

muziek knalgele piano.jpg

Gouda750 piano

In het najaar van 2021 begon het plan om een Stationspiano in de hal van station Gouda te plaatsen vorm te krijgen. Een clubje enthousiaste Gouwenaars nam contact op met de Stationsmanager, en het enthousiasme sloeg meteen over. Cox Pianoservice was meteen voor het plan te porren, voor piano en onderhoud.

De piano is beschilderd door de Goudse Kunstenaar Suzan Schuttelaar met haar leerlingen van Cultuurhuis Garenspinnerij. De initiatiefnemers willen met dit plan in het feestjaar Gouda750 Gouda doorgeven, verbinden en leuker maken. Op de trein wachten in station Gouda was nog nooit zo leuk.

Gouda viert feest!

In 2022 vieren we dat het 750 jaar geleden is dat Graaf Floris V van Holland stadsrechten verleende aan Gouda. Een feest, leunend op de historie maar gericht op de toekomst. Gouda750 is voor iedereen, jong en oud, groot en klein, Gouwenaar en bezoeker. Gouda750 inspireert inwoners, bedrijven en instellingen om de stad nóg mooier en leuker te maken. Het motto van het feest is dan ook Geef Gouda door!

Meer informatie is te vinden op www.Gouda750.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 11:47

Koninklijke aanbiedingen bij Klant is Koning VIP-avonden Diertotaal Utopia

Diertotaal Utopia heeft iets speciaals voor jou in petto! Op woensdag 24 april in Winkelcentrum Goverwelle en donderdag 25 april in Winkelcentrum Bloemendaal zijn het de Klant is Koning VIP-avonden bij Diertotaal Utopia, met koninklijke aanbiedingen en leuke verrassingen.

Advertorial Koningsdag vandaag 11:34

Oranjeconcert op Koningsdag in Sint Janskerk

Uiteraard wordt op Koningsdag het traditionele Goudse oranjeconcert weer uitgevoerd in de Sint-Jan. Met medewerking van onder meer Gouda’s Harmonie De Pionier en Stedelijke Harmonie Caecilia Gouda.

Sport en recreatie vandaag 10:39

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Opinie vandaag 10:00

Kleurrijke sokken

Ik was deze week op een jaarlijkse bijeenkomst voor specialisten en klanten van een groot Amerikaans IT-bedrijf. Dit soort bijeenkomsten hebben een huizenhoog yuppie gehalte met grote parkeerplaatsen voor dure auto’s en een hoog ons-kent-ons gehalte.

Ere wie ere toekomt vandaag 08:58

Vrijwilligerspenning Gouda voor Leen Ouweneel

Leen Ouweneel heeft dinsdag uit handen van wethouder Thierry van Vugt de vrijwilligerspenning van Gouda gekregen. Ouweneel is als sinds 1982 actief bij Stichting Vrienden van Archief en Librije. Onder andere als penningmeester.

4 en 5 mei gisteren 18:53

Rondleiding ‘Gouda in de oorlog’ op 4 mei op Oude Begraafplaats

Voorafgaand aan het programma op de Markt houdt de Oude Begraafplaats Gouda op zaterdag 4 mei twee keer een rondleiding met als thema ‘Gouda in de oorlog’. De rondleidingen starten om 13u30 en 14u30 en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis.