De Vier Windstreken

Gouda krijgt mytylschool bij Kindcentrum Goverwelle

Bij Kindcentrum Goejanverwelle in Goverwelle komt vanaf komende schooljaar een mytylschool. Dit op initiatief van en in mooie samenwerking met De Vier Windstreken en samenwerkingsverband passend onderwijs primair onderwijs. Het was een langgekoesterde wens om in de gemeente Gouda een eigen mytylschool te realiseren.

Inclusief onderwijs

Het schoolbestuur De Vier Windstreken gaat hiervoor een bijzondere samenwerking aan tussen Kindcentrum Goejanverwelle en SBO Park en Dijk in Gouda. Deze samenwerking markeert een belangrijke stap richting inclusief onderwijs.

Binnen de muren van Kindcentrum Goejanverwelle zal een nieuwe groep leerlingen van start gaan die mytylonderwijs zullen volgen. Mytylonderwijs is specifiek ontworpen om kinderen met een lichamelijke beperking en een eventuele leerachterstand te ondersteunen. Deze kinderen krijgen extra ondersteuning in verband met lichamelijke beperkingen.

Kindcentrum Goejanverwelle en SBO Park en Dijk zetten deze stap in samenwerking met Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Midden-Holland, Basalt revalidatiezorg Gouda, Gemeente Gouda en Resonans onderwijs.

Thuis

Er wordt gestart met groep 1, 2 en 3. Deze nieuwe groep zal ruimte bieden aan ongeveer 10 leerlingen. Eventueel zou dit in de toekomst uitgebreid kunnen worden. De kinderen krijgen les in hun eigen klas, met hun eigen leerkracht en waar nodig ondersteunend personeel. De samenwerking benadrukt inclusie en het samenbrengen van alle leerlingen. Tijdens het buitenspelen en diverse schoolactiviteiten zullen de kinderen van het hele kindcentrum elkaar ontmoeten, waardoor een warme en ondersteunende gemeenschap ontstaat waarin iedereen zich thuis voelt.

Deze samenwerking sluit naadloos aan bij de christelijke identiteit van De Vier Windstreken en beide scholen. Kindcentrum Goejanverwelle zet hiermee een belangrijke stap naar het bieden van ruimte voor elk kind, ongeacht hun achtergrond of uitdagingen.

Voor ouders die geïnteresseerd zijn in deze mogelijkheid, verloopt het aanmeldingsproces als volgt:

  1. Uw kind heeft een TLV nodig die afgegeven is door het Samenwerkingsverband Midden-Holland.
  2. Gebruik de entreesite (met TLV) voor verdere aanmelding.
  3. De school zal zorgvuldig beoordelen of dit de beste plek is voor het kind.

Beide scholen streven naar een inclusieve toekomst, waarin elk kind de kans krijgt om te groeien en te bloeien binnen onze scholen, SBO Park en Dijk en Kindcentrum Goejanverwelle. "We verwelkomen kinderen met open armen en zijn vastberaden om een omgeving te creëren waarin iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid