Advertorial Culinair

Gouda lanceert nieuw lekkernij: IJsselsteentjes

Gouda, bekend om zijn kaas en stroopwafels, voegt nu een nieuwe culinaire trots toe aan de lijst met smaakvolle hoogstandjes. De sfeervolle IJssellaan in Gouda onthult met trots haar eigen lekkernij - de IJsselsteentjes. Dit verrukkelijke koekje is de nieuwste smaaksensatie die het straatbeeld verrijkt.

culinair ijsselsteentjes.jpg

Geheim recept

Maar wat maakt de IJsselsteentjes zo bijzonder? Het geheime recept, dat liefdevol is samengevoegd door de  bewoners van de IJssellaan, wordt onthuld in het onlangs aangekondigde kookboek van de straat.

Dit bijzondere kookboek is gemaakt ter ondersteuning van het Leger des Heils in de straat en bevat een scala aan heerlijke recepten, waaronder het IJsselsteentjes-recept.

Boterachtige textuur

De feestelijke boekpresentatie vindt plaats op Pinkstermaandag, 20 mei, om 14u00, te midden van de bruisende sfeer van de IJsselmarkt/Josephmarkt. Tijdens de boekpresentatie zullen bezoekers niet alleen getuige zijn van de onthulling van het kookboek, maar ook de kans krijgen om de IJsselsteentjes te proeven. De sappige en boterachtige textuur van deze unieke creatie zal ongetwijfeld de smaakpapillen betoveren en bijdragen aan de culinaire identiteit van Gouda.

Walter van den Boogert

De IJsselsteentjes zijn gemaakt door Walter van den Boogert. Hij is sinds 2015 werkzaam als banketbakker bij onder meer Banketbakkerij van Dijk en Vlaamsch Broodhuys.

culinair ijsselsteentjes man.jpg


Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.