Gouda na twintig seizoenen terug in vijfde klasse

SV Gouda speelt komend seizoen een niveau lager. De ploeg degradeerde zaterdag na een nederlaag tegen koploper Groeneweg (1-5) naar de vijfde klasse.

Eerste klasse

Gouda, dat dit seizoen tot nu toe slechts acht punten wist te verzamelen, voetbalde in het laatst in het seizoen 2003/2004 in de vijfde klasse. In het seizoen 2008/2009 speelde Gouda zelfs nog een seizoen in de zaterdag eerste klasse. Van enige treurnis was na afloop geen sprake. Het was voor de competitie al duidelijk dat Gouda met een compleet nieuwe selectie geen hoge ogen zou gooien.

Haast onwerkelijk

"Voor Gouda is het haast onwerkelijk om te zien dat de club is afgedaald naar de kelderklasse van het amateurvoetbal. Met de structuur en beleving is echter niks mis. Diverse senioren- en juniorenelftallen draaien uitstekend. De jeugd weet het veld in het Groenhovenpark steeds vaker te vinden. En dat is ook veel waard", aldus sportverslaggever Pieter van der Laan.

Of Gouda er in slaagt om in het seizoen ‘24-’25 snel terug te keren naar de vierde klasse is de grote vraag. Kwalitatief komt de formatie te kort om met de huidige lichting vlot progressie te maken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand vandaag 17:38

Pizza te lang in oven, brandweer krijgt melding woningbrand

In een woning aan de Simon van der Stellaan heeft een pizza woensdagmiddag te lang in de oven gestaan. Zo ontstond er rond 14u50 rook en brand in de oven en vervolgens in de woning, waarop de brandweer voor een woningbrand werd gealarmeerd. 

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.