Gouda neemt vanavond afscheid van 14 raadsleden

Op de agenda van de raad van de gemeente Gouda staat voor vanavond een bijzondere raadsvergadering in de agenda. In de raad van maandag 28 maart wordt afscheid genomen van de raadsperiode 2018-2022 en worden de (burger)raadsleden bedankt voor hun inzet. 

In deze bijzondere raadsvergadering zal de raadsperiode 2018-2022 worden afgesloten. Als gevolg van de verkiezingen op 16 maart zullen 14 raadsleden niet meer terugkeren in de Goudse gemeenteraad.

De volgende 14 raadsleden verlaten de raad:

  • Astrid van Eersel (Onafhankelijk Gouda)
  • Ed de Lange (Gouda's 50+ Partij)
  • Mohammed Mohandis (PvdA)
  • Huibert van Rossum (CDA)
  • Lenny Roelofs (Onafhankelijk Socialistisch Gouda)
  • Christiaan Quik (CU)
  • Jacques Rozendaal (SGP)
  • Wout Schonewille (CU)
  • Eppy Boschma (CDA)
  • Annemieke Mul (GL)
  • Niels Honkoop (CDA)
  • Marja van Dijck (Gouda Vitaal)
  • Marc de Groot (VVD)
  • Petra Hamm (CU)

Op woensdag 30 maart zal de nieuwe gemeenteraad voor de periode 2022-2026 worden geïnstalleerd.

Vanaf 19u30 maandagavond is de bijzondere raadsvergadering live te volgen, zie hier onder de agenda en de link naar de live-stream


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Onderwijs gisteren 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen gisteren 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?

Advertorial Feest gisteren 18:42

Jodan Boys viert jubileum met tweedaags feest op hoofdveld

Op 1 mei 2024 is het precies 90 jaar geleden dat CVV De Jodan Boys werd opgericht. De Goudse voetbalclub organiseert een jaar lang allerlei activiteiten voor leden, vrijwilligers, sponsors en inwoners van Gouda en omgeving. De aftrap van het feestjaar vindt plaats op woensdagavond 1 mei a.s. met een grootschalig diner in de Gouwekerk. De club blikt echter ook al vooruit naar vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2024. Dan verandert het hoofdveld in een open lucht feestlocatie.

Weer in Gouda gisteren 16:42

Hoe komt een weerbericht tot stand? Huub Mizee vertelt het je

Huub Mizee is al vele jaren bekend als weerman bij Radio- en TV West. Hij komt vrijdagavond 19 april bij Weerclub Gouda vertellen wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van een weerbericht. De publieksavond met de lezing Hoe komt een weerbericht tot stand? is bij Kinderboerderij De Goudse Hofsteden en begint om 20u00.

Verkeer en vervoer gisteren 16:28

Spoorstraat laatste keer afgesloten voor werkzaamheden aan viaduct

Let op: dit weekend is de derde en laatste afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege het aanbrengen van een betonlaag op het nieuwe viaduct. De Spoorstraat is daarvoor afgesloten van vrijdag 19 april 21u00 tot uiterlijk zondagochtend 21 april 6u00.