SV Gouda, Hans Sanders

Gouda veilig na 3-0 zege op SPV ‘81

SV Gouda heeft zich zaterdag veilig gespeeld in de vierde klasse. Door een 3-0 zege op SPV ‘81 komt Gouda volgend seizoen weer in dezelfde klasse uit.

Gouda had nog drie punten nodig om zich in veiligheid te spelen om het zich almaar winnende Cabauw van het lijf te houden. Dat moest dan thuis gebeuren tegen SPV ´81, want een week later volgde nog de zware laatste wedstrijd uit bij kampioen SCH ´44.

Voor rust kreeg Gouda aardig wat mogelijkheden uit corners, voorzetten en vrije trappen, maar pas in de extra tijd werd het 1-0 door Mo Malah, die attent was bij een scrimmage ontstaan uit een corner.

Tweede geel in de rust

Omdat een speler van SPV ‘81 in de pauze rood kreeg wegens zijn tweede geel voor aanmerkingen op de leiding, had Gouda na de thee nog meer ruimte om aan te vallen. In de 51e minuut scoorde Daan de Heer vanaf rand “16” hard met een curve in de linker benedenhoek en verschalkte zo de uitstekende doelman Jeroen Both, een fraaie treffer!

In de 64e minuut wisselde trainer Tim den Haan drie spelers en wel Gouda’s Both (Kjeld; de dag ervoor getrouwd), Erwin van der Wal en Mike van Dam. In de 69e minuut werd de snelle invaller Mamush Verkerke over rechts gelanceerd en zijn voorzet werd fraai met een duik door Hoessein Ouahabi in het doel gekopt, 3-0 (zie foto). De wedstrijd was nu wel gespeeld en hoewel Gouda nog diverse mogelijkheden kreeg bleef het bij die 3-0.

Gouda was nu veilig en steeg naar plek 8 met 34 punten uit 25 wedstrijden en SPV ‘81 was nu echt gedegradeerd, net als overigens GSV.

Het was de laatste thuiswedstrijd voor flink wat spelers van Gouda 1, die volgend seizoen verder gaan als een vriendenteam. De dag en eigenlijk het seizoen werd afgesloten met een swingend restaurant bezoek na een toch wel wisselvallige competitie.

Zomerspektakel

Op zaterdag 3 juni sluit de SV Gouda het seizoen af met een Zomerspektakel met voetbal en muziek door coverband “Van Eigen Bodem”.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.