CDA Gouda

Gouda-voetballer Jessy Hoekstra speelt nu ook mee als burgerraadslid

Sport is weer sterk vertegenwoordigd in de Goudse gemeenteraad met de komst van Jessy Hoekstra. De middenvelder uit het eerste elftal van SV Gouda is woensdagavond benoemd tot burgerraadslid voor het CDA. De voormalige rechtenstudent is één van de nieuwe jongeren in de Goudse politiek.

Op het politieke veld promoveert Hoekstra. Op het voetbalveld speelt Hoekstra tegen degradatie. De CDA-er Hoekstra speelt bij Gouda als rechtermiddenvelder. Zaterdag is de laatste speelronde van de reguliere competitie.  Hoekstra en zijn teamgenoten weten al dat ze het derdeklasserschap moeten veiligstellen via de nacompetitie, die op 11 juni begint.

Hoekstra stond bij de gemeenteraadsverkiezingen op de zevende plek op de kieslijst van het CDA in Gouda. In de raad kwam hij (nog) niet. Maar nu dus een plek op het politieke veld als burgerraadslid. 

Naast Hoekstra werden gisteren nog vier burgerraadsleden beëdigd. Het gaat om Cora Kombrink (Gouda Positief), Daphne Super (ChristenUnie), CDA’er Gijs van Wijk en Ronald van Zwienen van Gemeente Belangen Gouda (GBG). Burgerraadsleden ondersteunen de raadsleden bij hun raadswerk.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Evenementen gisteren 11:18

Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Ondernemen gisteren 10:38

Goudse Haringparty tijdens Goudse Bedrijvendag

Gouda Onderneemt en de Gemeente Gouda houden op 20 juni, vanaf 16u30, een Goudse Haringparty. Dit in het kader van de Goudse Bedrijvendag. De bijeenkomst van en voor Goudse ondernemers is bij het nieuwe Strandpaviljoen Gouwestrand op Goudasfalt. 

Advertorial Exposities gisteren 10:16

Expositie Daniël Tavenier in Kunstuitleen

Kunstuitleen Gouda toont tot en met 24 juni de tentoonstelling ‘De reizende kunstenaar. Daniël Tavenier op reis met schetsboek en schilderslinnen’. In deze expo laat de Kunstuitleen de spontane reisimpressies van Daniël Tavenier zien, die hij schilderde en optekende in onder meer Bretagne, Ierland en Venetië. Inspiratie opdoen voor de zomervakantie? Kom dan kijken!