Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Gouda was er bij... en dat is priiiimah...

De media besteden donderdag volop aandacht aan de uitschakeling van Oranje in de halve finales van het EK. Maar waar het Nederlands elftal verloor, behaalden de Oranjefans de overwinning, Gouda was er bij... en dat is priiiimah...

Oranje-legioen

De tienduizenden feestvierende Nederlandse supporters in Dortmund zullen de Duitsers nog lang bijblijven. Het Oranje-legioen werd gevormd door volgens de KNVB 110.000 Nederlanders, waaronder veel Gouwenaars. 

In de Oranje-mars door Dortmund ontwaarde ZoGouds ook een Nederlandse vlag met Gouda erop. Dit als bewijs dat Gouda er toch echt bij was.

Na een eerste helft die meeslepend was en waarin Engeland de overhand had, ontpopte de wedstrijd zich na de rust in een schaakspel waar de spanning van afdroop. Eén beslissend moment in blessuretijd bracht de droom van Oranje dramatisch ten einde.

Maar er is ook troost: De Oranjesupporters zijn zonder enige concurrentie Europees kampioen feestvieren geworden. En het Oranje-gevoel en de saamhorigheid is weer helemaal terug...


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.