Gouda Winter Wonderland bij ramen Jantje zag eens pruimen hangen

Voor de etalageramen van dagbestedingswinkel 'Jantje zag eens pruimen hangen' Achter de Kerk in de binnenstad van Gouda kun je je de komende weken verbazen, vergapen en laten verrassen en verwonderen door een heus Gouda Winter Wonderland.

Vol wintermagie

De etalage van Jantje zag eens pruimen hangt en staat weer vol wintermagie: berghuisjes, een (draai)molen, een treintje, bewegende poppen, bergen, lichtjes en sneeuw, heel veel sneeuw. "Het winterse tafereel is gebouwd met de teams van Brownies&downieS en Jantje zag eens pruimen hangen. Speciaal om een beetje wintermagie te brengen in deze moeilijke tijd", aldus eigenaar Saskia Langezaal.

"We hebben hulp gehad van onze zoon Joris en zus Judith. En het lege pand van het Hof van Sint Jan mogen gebruiken om te bouwen. Een nieuwe traditie is geboren... Wanneer de ramen van de Sint Janskerk straks verlicht zijn, is een wandeling langs de kerk een sprookje."

Waarom? Hierom!

"Waarom? Hierom!", zo verwijst Saskia naar de frontfoto. "Vroeger als klein meisje ging ik in de winteravonden altijd naar de etalages kijken van de Bijenkorf in Rotterdam. Samen met mijn ouders en zusjes, dik ingepakt door de donkere avond op weg naar een winteravontuur. Daar werden geen producten aangeprezen, daar hingen geen prijskaartjes of aanbiedingen achter het glas. De etalage van de Bijenkorf was wintermagie. Er waren bewegende poppen, lichtjes en sneeuw, heel veel sneeuw."

"Er waren nog geen super tuincentra, megastores of internetwinkels", zo gaat Saskia verder. "Dit was dan ook het moment waar we het hele jaar naar uitkeken. Drie kleine meisjes voor de ramen van de Bijenkorf. En nu hebben Bas en ik zelf een etalage. Niets vergeleken met de Bijenkorf maar we zagen de magie al voor ons. Juist op deze plek, in deze prachtige stad. We hebben weken gebouwd, samen met zoon, zus en ons team. Sinds zondag staat onze etalage Achter de Kerk vol. En toen kreeg ik onlangs bovenstaande foto. Doel behaald... en een traditie geboren..."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.