Gouda750-vlaggen worden tasjes voor goede doelen

Veel oude Gouda750jaar vlaggen krijgen een nieuwe bestemming. Een groep enthousiaste vrijwilligers verwerkt vlaggenstof van Gouda 750 tot tassen en andere producten ten bate van twee kleinschalige Goudse goede doelen: kinderboerderij De Goudse Hofsteden en Dierenweide Goverwelle. Dit doen zij elke dinsdagochtend in Ontmoetingscentrum Van Noord. De mooi gekleurde vlaggenstof wordt nu hergebruikt en zodoende wordt duurzaamheid gecombineerd met het werken voor goede doelen.

Achtergrond

Het begon allemaal met Michel van Kesteren, de voormalige centrummanager van winkelcentrum Bloemendaal. Hij zat met 84 ‘Gouda 750’-vlaggen en 9 grote banieren, die in en om het winkelcentrum hadden gehangen. Weggooien was geen optie! Hij zocht daarom contact met de makers van de vlaggenlijnen die eerder dit jaar in Ontmoetingscentrum Van Noord de rood/witte vlaggetjes genaaid hadden.

De groep naaisters was direct enthousiast om van de vlaggen shoppers te maken die vervolgens weer door het winkelend publiek gebruikt konden worden voor hun wekelijkse boodschappen in het winkelcentrum, de plek waar de vlaggen al die maanden gehangen hadden.

gouda750 vlaggen van noord goed doel naaitafel.jpg

Voor het goede doel

Eén van de makers opperde het idee de opbrengst van de tassen aan een goed doel te schenken. Dit idee werd direct omarmd door de andere vrijwilligers als ook door de winkeliersvereniging.

De vrijwilligers hebben twee lokale goede doelen uitgekozen: de Kinderboerderij en de Dierenweide Goverwelle. Ze denken dat beide doelen juist nu, in de wintermaanden, wel wat extra financiële steun kunnen gebruiken. Het feit dat de opbrengst naar deze doelen gaat zorgt ervoor dat de vrijwilligers extra gemotiveerd zijn.

Van elke verkochte tas (of ander product) gaat de opbrengst in zijn geheel naar Kinderboerderij De Goudse Hofsteden en Dierenweide Goverwelle.

Voor deze twee doelen willen de vrijwilligers zich graag extra inzetten. Knippen, spelden, zomen, een dagdeel extra achter de naaimachine, het maakt niet uit; ze gaan als een trein!

Ze hebben ook voor ogen dat deze twee goede doelen héél hard een financiële injectie kunnen gebruiken voor dierenartsrekeningen, voer en hooi et cetera...

pand ontmoetingscentrum van noord.jpg

Sponsoren

Ook nu weer kunnen de makers van de vlaggenlijnen terecht in Ontmoetingscentrum Van Noord. Op de begane grond is een ruimte met 4 grote werktafels. Deze worden gratis ter beschikking gesteld door Kwadraad Maatschappelijk Werk, zodat de makers alle ruimte hebben om de grote lappen stof te verwerken.

Zo is Winkelcentrum Bloemendaal de financiële sponsor, Kwadraad Maatschappelijk werk de sponsor van de werkruimte en de makers vormen het operationele team.

Onlangs heeft ook CVV De Jodan Boys hun vlaggen aan de vrijwilligers afgestaan voor verwerking, ten bate van de twee goede doelen.

Verkoopinformatie

De tassen zijn voorlopig uitsluitend te koop bij Ontmoetingscentrum Van Noord voor € 5,00. De verkoop start op 15 november.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.

Sport vandaag 10:39

Estafette team GZC DONK derde op Provinciaal Kampioenschap

Brisa Dekkers, Eva Ehlert, Anouk de Jong, Erin de Jong, Tessa de Jong en Tess Liebrechts hebben onder leiding van trainer/coach Aranea de Jong zich op het Provinciaal Estafette Kampioenschap in Leiden verdienstelijk naar een derde plaats overall gezwommen.