Gouda750jaar, Lima Fotografie

Gouda750jaar niet ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject’

Gouda750jaar is niet de ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject’ op het onderdeel Samenwerking! Medewerk(st)ers van het projectbureau hielden daarvoor begin maart een pitch bij Platform Binnenstadsmanagement. Vandaag werd bekend dat Hengelo met de eer gaat strijken.

De Verkiezing ‘Meest Inspirerende Binnenstad van Nederland’ houdt het Platform Binnenstadsmanagement iedere drie jaar. In de tussenliggende jaren reikt de organistatie ieder jaar drie awards uit voor toonaangevende en inspirerende projecten uit de binnenstad die bijdragen aan de toekomstbestendigheid en vitaliteit van de binnenstad. De projecten zijn vernieuwend en vormen een inspiratiebron voor andere binnensteden uit Nederland.

De drie awards zijn verbonden aan de thema’s van de Binnenstadsbarometer (Activiteit & Gebouw, Innovatiekracht, Bereikbaar & Toegankelijk, Samenwerking, Leefbaar & Sociaal, Eigen & Uniek). In 2023 staan de volgende drie thema’s centraal: Bereikbaar & Toegankelijk, Samenwerking en Leefbaar & Sociaal.

De titel ‘Meest Inspirerende Binnenstad van Nederland’ draagt het platform op aan de binnenstad in Nederland die een zichtbare en inspirerende ontwikkeling heeft doorgemaakt. Een ontwikkeling die door positieve inspanningen van gemeenten en centrummanagement, en in samenwerking met de lokale binnenstadspartijen, tot een vruchtbaar resultaat heeft geleid. Een ontwikkeling die laat zien dat er rekening is gehouden met de behoeften van de binnensteden van vandaag maar ook met het oog op de toekomst. Want het zijn juist deze binnensteden die laten zien hoe het anders kan. Hoe het beter kan. En die een inspiratie vormen voor andere binnensteden in Nederland, en wie weet ook daar buiten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.