AS Media

Goudse bestuurder die met bestelbus toegangshek politiebureau ramde, zit nog vast

De man die donderdagavond 9 mei met een bestelbus meerdere keren tegen het toegangshek van het politiebureau aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde ramde en uiteindelijk het binnenterrein op reed, zit nog altijd vast. De 50-jarige Gouwenaar zit in een cel van hetzelfde politiebureau. Het onderzoek naar het hoe en waarom en de achtergronden van de verwarde man loopt nog, zo heeft een politiewoordvoerder desgevraagd bekend gemaakt.

Noodknop

De man ramde donderdagavond rond 21u30 met een bestelbus meerdere keren tegen het toegangshek van het politiebureau aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde. Uiteindelijk begaf het hek het. Agenten trokken hun wapen toen het gebeurde, zo zegt de politiewoordvoerder. Aanwezige agenten drukten de noodknop in en arresteerden de man. De man bleek verward te zijn.

Het is niet bekend waarom de bestuurder dit deed, maar de schade is groot. Niemand raakte gewond. Het onderzoek is in gang, meldt de politie. Het zou gaan om een man met verward gedrag. De politie onderzoekt waarom de man het hek rondom het politiebureau heeft geramd. Daarbij bekijken de agenten ook hoe de man er mentaal aan toe is en of hij psychische hulp nodig heeft.

De politie heeft voor de zekerheid het voertuig onderzocht op explosieven, maar vond niets.

Meldkamer

"Wanneer de noodknop op de portofoon wordt gebruikt door collega’s kan dit zijn als middel om de persoonlijke veiligheid op straat te vergroten. Die noodknop mag gebruikt worden als de veiligheid in gevaar is of dreigt te komen. Als er op de noodknop gedrukt wordt, krijgt de centralist van meldkamer de noodoproep binnen. De centralist acteert vervolgens op de situatie", zo verklaart de politiewoordvoerder.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand vandaag 17:38

Pizza te lang in oven, brandweer krijgt melding woningbrand

In een woning aan de Simon van der Stellaan heeft een pizza woensdagmiddag te lang in de oven gestaan. Zo ontstond er rond 14u50 rook en brand in de oven en vervolgens in de woning, waarop de brandweer voor een woningbrand werd gealarmeerd. 

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.