Paul Abels

Goudse burgemeesters onthullen stadsgezicht van Cornelis Springer

Het stadsgezicht van Cornelis Springer is vandaag, woensdag 8 februari, officieel onthuld door burgemeester Pieter Verhoeve en kinderburgemeester Roselina Toekoen. 

Aanwinst

Onlangs heeft Museum Gouda een stadsgezicht van Cornelis Springer (1817-1891) kunnen verwerven. Het schilderij uit 1863 toont een zicht op de beroemde Sint-Janskerk, op steenworp afstand van het museum. Het is een bijzondere aanwinst, want in vergelijking met andere steden is Gouda vroeger weinig vastgelegd door kunstenaars. Dit Goudse stadsgezicht hebben we kunnen verwerven met de hulp en bijdrage van een vijftal particuliere schenkers en bijdragen van de Goudse Museumvrienden en de Gemeente Gouda.

Na een kleine restauratie, waarbij het schilderij en de lijst werden schoongemaakt, wordt het werk nu voor het eerst in het museum getoond.

Vanaf donderdag 9 februari is het schilderij voor iedereen te bewonderen. Gouwenaars kunnen hun nieuwe topstuk tot en met zondag 12 februari zelfs gratis komen bekijken!

museum gouda onthullng aanwinst gouda.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.