Goudse delegatie bezoekt Kongsberg

Op uitnodiging van de nieuwe burgemeester van Kongsberg, Line Spiten, is een groep uit Gouda op weg naar Kongsberg om het 400-jarig bestaan van de stad te vieren. De delegatie, geleid door burgemeester Verhoeve, bestaat niet alleen uit de burgemeester zelf, maar ook uit mensen van het stadsbestuur, de gemeenteraad en Gouda bij Kaarslicht.

Tussen 15 en 18 mei staat er een programma op de planning met allerlei interessante activiteiten. Er wordt onder andere gekeken naar technologie, vernieuwing, bedrijven, en het versterken van de band tussen beide steden.

De stedenband tussen Gouda en Kongsberg begon al in 1956, voornamelijk dankzij de vriendschap tussen de muziekkorpsen van beide steden. Sindsdien is er elk jaar een kerstboom vanuit Kongsberg naar Gouda gekomen, wat een belangrijk onderdeel is van Gouda bij Kaarslicht.

Het is alweer sinds 2019 dat er een bezoek vanuit Gouda naar Kongsberg is geweest, dus dit bezoek is een mooie gelegenheid om de banden weer aan te halen.

Dit keer gaan ze ook het nieuwe stadsbestuur van Kongsberg ontmoeten en praten met mensen uit het bedrijfsleven, het hoger onderwijs en de sportwereld om ervaringen te delen en nieuwe contacten te leggen.

Ook zullen de Goudse orkesten Stedelijke Harmonie Caecilia en Gouda's Harmonie 'De Pionier' een aantal concerten geven samen met de harmonieën van Kongsberg (zie frontfoto).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.