Goudse inlineskater Lianne van Loon sluit EK af met goud

De slotafstand van het EK inlineskaten in Italië leverde de Goudse Lianne van Loon een verrassende gouden medaille op. De in Heerenveen woonachtige inlineskater sloeg na de marathon de handen voor haar ogen. Ze kon niet geloven dat ze haar wieltjes na een dik uur skeeleren als eerste over de finishlijn drukte. ,,Zo onwerkelijk. Echt, ik snap niet hoe het kan’’, zegt de getogen Goudse en lid van SC Gouda op schaatsen.nl.

Het was een regelrechte stunt die Van Loon bij het Italiaanse L’Aquila uithaalde. Met Fleur Veen had ze slechts een ploeggenote in de race, waar Italië (elf), Frankrijk (negen) en Duitsland (negen) een heus peloton op de been hadden gebracht. Slim en geduldig koersen loonde uiteindelijk na 42 kilometer.

Met een imposante eindsprint troefde alleskunner Van Loon iedereen af. Ze nestelde zich in de slotfase achter de Franse sprinttrein. Een aardig stuk voor de finish ging Van Loon aan. ,,Terwijl ik de streep steeds meer naderde, kwam er vreemd genoeg niemand aan de linker- of rechterkant voorbij’’, zei de Europees kampioen. ,,Dat kan toch niet?’’

Bij de mannen ging de laatste titel naar de Fransman Martin Ferrie. Die rekende in de sprint af met de Belgische favoriet Bart Swings.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Filmhuis Gouda vandaag 12:01

Film ‘Anton de Kom, wij slaven van Suriname’ in Filmhuis Gouda

De film ‘Anton de Kom, wij slaven van Suriname’ is de eerste van drie dit jaar, in de langer lopende reeks films over het slavernijverleden in Filmhuis Gouda. Regisseur Frank Zichem (1945) is woensdag 24 april om 20u00, op de sterfdag van Anton de Kom, in het Filmhuis te gast om zijn documentaire over Anton de Kom toe te lichten.

Advertorial Theater vandaag 11:50

Het Wim Sonneveld-Complex in De Goudse Schouwburg

Het Wim Sonneveld-Complex is een voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld. In een muzikale theatervoorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld strijden twee jonge mannen om de beste vertolking van de legende.

ICT en technologie vandaag 11:13

We hebben een nieuwe Explore Gouda-webapp

De nieuwe Explore Gouda-webapp is gelanceerd. De webapp, ontwikkeld door Centric, is een laagdrempelige hulp voor inwoners én bezoekers om Gouda (nog) beter te leren kennen.

Advertorial Exposities vandaag 10:30

De Goudse Waarden en Coornhert gymnasium halen expo De Democratiefabriek naar Gouda

De Goudse Waarden en het Coornhert gymnasium hebben het initiatief genomen om samen de interactieve tentoonstelling ‘Democratiefabriek’ in mei naar Gouda te halen. De tentoonstelling raakt thema’s als democratie, vrijheid en dictatuur, oorlog, maar ook antisemitisme, vooroordelen en nog veel meer.

Advertorial Voor Kinderen vandaag 08:36

Feestelijke opening varkensstal en jubileumjaar kinderboerderij

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden bestaat 50 jaar! Dit laten ze daar niet ongemerkt voorbij gaan. Ze openden het jubileumjaar afgelopen zondag met de opening van de varkensstal door  Wethouder Klijmij-van der Laan en Kinderwethouder Luc van Gastel.  In de afgelopen maanden is de varkensstal opgeknapt en opnieuw ingericht.