Goudse kinderen krijgen dit jaar de kans om te stemmen bij verkiezingen

Op 22 november 2023 mag iedereen van 18 jaar en ouder zijn of haar stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ook in de ontmoetingscentra van Kwadraad kunnen Gouwenaars weer stemmen. Maar dit jaar niet alleen de volwassen, ook kinderen tot 12 jaar kunnen hier hun stem uitbrengen.

verkiezingen stemmen stemkaart kinderen.jpg

Deze bijzondere gelegenheid stelt jonge Gouwenaars in staat om mee te beslissen over wat zij belangrijk vinden en welke activiteiten voor kinderen dit jaar in hun wijkcentrum georganiseerd moeten worden.

Georganiseerd door Kwadraad en de Brede School Goud, belooft deze unieke verkiezing een inclusieve en educatieve ervaring te worden voor de jonge gemeenschap van Gouda. Ook onze kinderburgemeester en alle kinderwethouders zullen hun stem uitbrengen.

Ouders worden aangemoedigd om te gaan stemmen en hun kinderen gezellig mee te nemen, omdat elke stem telt. Deze gelegenheid is een uitstekende manier om kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd te maken met het democratische proces en hen te betrekken bij hun gemeenschap.

Bij deze verkiezingen zijn geen stempas of identificatie vereist voor kinderen om te stemmen. Dus ga 22 november stemmen in De Walvis, Van Noord of het Nelson Mandela Centrum en neem je kind mee!

Voor diegenen die graag willen bijdragen als vrijwilliger, naast de officiële stemlocaties, is er ook een mogelijkheid om een kinderstembus te bemannen. Als je geïnteresseerd bent, kun je een bericht achterlaten bij ruimtehuren@Kwadraad.nl.

Elke stem telt!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.