Goudse kinderen krijgen dit jaar de kans om te stemmen bij verkiezingen

Op 22 november 2023 mag iedereen van 18 jaar en ouder zijn of haar stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ook in de ontmoetingscentra van Kwadraad kunnen Gouwenaars weer stemmen. Maar dit jaar niet alleen de volwassen, ook kinderen tot 12 jaar kunnen hier hun stem uitbrengen.

verkiezingen stemmen stemkaart kinderen.jpg

Deze bijzondere gelegenheid stelt jonge Gouwenaars in staat om mee te beslissen over wat zij belangrijk vinden en welke activiteiten voor kinderen dit jaar in hun wijkcentrum georganiseerd moeten worden.

Georganiseerd door Kwadraad en de Brede School Goud, belooft deze unieke verkiezing een inclusieve en educatieve ervaring te worden voor de jonge gemeenschap van Gouda. Ook onze kinderburgemeester en alle kinderwethouders zullen hun stem uitbrengen.

Ouders worden aangemoedigd om te gaan stemmen en hun kinderen gezellig mee te nemen, omdat elke stem telt. Deze gelegenheid is een uitstekende manier om kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd te maken met het democratische proces en hen te betrekken bij hun gemeenschap.

Bij deze verkiezingen zijn geen stempas of identificatie vereist voor kinderen om te stemmen. Dus ga 22 november stemmen in De Walvis, Van Noord of het Nelson Mandela Centrum en neem je kind mee!

Voor diegenen die graag willen bijdragen als vrijwilliger, naast de officiële stemlocaties, is er ook een mogelijkheid om een kinderstembus te bemannen. Als je geïnteresseerd bent, kun je een bericht achterlaten bij ruimtehuren@Kwadraad.nl.

Elke stem telt!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.