ChristenUnie

Goudse Mirjam Bikker officieel fractievoorzitter van de ChristenUnie

Mirjam Bikker is dinsdag gekozen als nieuwe fractievoorzitter van de ChristenUnie. Het 40-jarige Kamerlid uit Gouda volgt de vertrekkende Gert-Jan Segers op als politiek leider en als voorzitter van de ChristenUnie-fractie in de Tweede Kamer.

Ik-gerichte keuzes

Jurist Bikker zit sinds de verkiezingen van 2021 in de Tweede Kamer. Ze stapte toen tussentijds over uit de Eerste Kamer. Ook daar was ze fractievoorzitter. Daarvoor was ze gemeenteraadslid in Utrecht (ook daar was ze fractievoorzitter) en beleidsmedewerker van de Tweede Kamerfractie.

In een interview na haar verkiezing zei Bikker als partijleider vooral hoop te willen brengen. "Ik wil aan tafel met iedereen die van goede wil is." En daarbij wil Bikker ook "meer gaan kijken naar de lange termijn".

In een dinsdagochtend gepubliceerde open brief laakt Bikker ook al de "ik-gerichte keuzes" voor de korte termijn en grenzeloze groei. In die brief schrijft Bikker als aanvoerder van de kleine christelijke partij beslissingen te willen nemen die "ruimte geven".

Stabiliteit coalitie

Desgevraagd zegt Bikker dat de regeringscoalitie, waar haar partij deel van uitmaakt, geen zorgen hoeft te hebben over de stabiliteit. Ze noemt het ChristenUnie-programma haar drijfveer. "Maar afspraak is afspraak."

Bikker is de eerste vrouwelijke fractievoorzitter in de Tweede Kamer van haar partij.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.