ChristenUnie

Goudse Mirjam Bikker officieel fractievoorzitter van de ChristenUnie

Mirjam Bikker is dinsdag gekozen als nieuwe fractievoorzitter van de ChristenUnie. Het 40-jarige Kamerlid uit Gouda volgt de vertrekkende Gert-Jan Segers op als politiek leider en als voorzitter van de ChristenUnie-fractie in de Tweede Kamer.

Ik-gerichte keuzes

Jurist Bikker zit sinds de verkiezingen van 2021 in de Tweede Kamer. Ze stapte toen tussentijds over uit de Eerste Kamer. Ook daar was ze fractievoorzitter. Daarvoor was ze gemeenteraadslid in Utrecht (ook daar was ze fractievoorzitter) en beleidsmedewerker van de Tweede Kamerfractie.

In een interview na haar verkiezing zei Bikker als partijleider vooral hoop te willen brengen. "Ik wil aan tafel met iedereen die van goede wil is." En daarbij wil Bikker ook "meer gaan kijken naar de lange termijn".

In een dinsdagochtend gepubliceerde open brief laakt Bikker ook al de "ik-gerichte keuzes" voor de korte termijn en grenzeloze groei. In die brief schrijft Bikker als aanvoerder van de kleine christelijke partij beslissingen te willen nemen die "ruimte geven".

Stabiliteit coalitie

Desgevraagd zegt Bikker dat de regeringscoalitie, waar haar partij deel van uitmaakt, geen zorgen hoeft te hebben over de stabiliteit. Ze noemt het ChristenUnie-programma haar drijfveer. "Maar afspraak is afspraak."

Bikker is de eerste vrouwelijke fractievoorzitter in de Tweede Kamer van haar partij.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Evenementen gisteren 11:18

Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Ondernemen gisteren 10:38

Goudse Haringparty tijdens Goudse Bedrijvendag

Gouda Onderneemt en de Gemeente Gouda houden op 20 juni, vanaf 16u30, een Goudse Haringparty. Dit in het kader van de Goudse Bedrijvendag. De bijeenkomst van en voor Goudse ondernemers is bij het nieuwe Strandpaviljoen Gouwestrand op Goudasfalt. 

Advertorial Exposities gisteren 10:16

Expositie Daniël Tavenier in Kunstuitleen

Kunstuitleen Gouda toont tot en met 24 juni de tentoonstelling ‘De reizende kunstenaar. Daniël Tavenier op reis met schetsboek en schilderslinnen’. In deze expo laat de Kunstuitleen de spontane reisimpressies van Daniël Tavenier zien, die hij schilderde en optekende in onder meer Bretagne, Ierland en Venetië. Inspiratie opdoen voor de zomervakantie? Kom dan kijken!