De Goudse Schouwburg
Advertorial Theater

Goudse oorlogsverhalen tijdens indrukwekkend Theater Na de Dam

De Goudse Schouwburg en het Jeugdtheaterhuis Gouda gaven op dinsdag 4 mei oorlogsverhalen een stem met Theater Na de Dam. De succesvolle debuuteditie van Theater Na de Dam krijgt volgend jaar in Gouda een vervolg.

schouwburg theater na de dam parkeerplek.jpg

Vergeten verhalen

Vier Goudse jongeren namen het publiek mee langs vergeten verhalen. In een wandeling van 45 minuten ging het publiek mee vanaf De Telepoort, het nieuwe kunstwerk in het stationsgebied, richting het De Goudse Schouwburg en eindigde op het podium van de grote zaal.

De twee uitvoeringen van Theater Na de Dam waren compleet uitverkocht. De verschillende scènes werden op meerdere locaties op de route gespeeld, bezoekers liepen dus mee in deze wandeling langs alle verhalen. Door het project kwamen jongeren, door de samenwerking met de ouderen, in contact met de nog levende geschiedenis.

In de meivakantie verdiepte een groep jongeren tussen de 12 en 20 jaar uit Gouda zich onder leiding van een theatermaker, Tania Christina, in de persoonlijke herinneringen die mensen hebben aan de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers konden na de voorstelling nog blijven voor een expositie met video's, verhalen en foto's in de foyer. De succesvolle debuuteditie van Theater Na de Dam krijgt volgend jaar in Gouda een vervolg.

Theater Na de Dam is een samenwerking tussen de Goudse Schouwburg en het Jeugdtheaterhuis Gouda en werd gemaakt met financiële steun van Het VSBfonds Zuid Holland, Genootschap Graaf Floris de Vijfde, Stichting "Het Oude Mannenhuys" en Theater na de Dam.


Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.