Sint Janskerk
Advertorial Muziek

Goudse pianiste Mieke Verduijn speelt zaterdagmiddagconcert in Sint Janskerk

De Goudse pianiste Mieke Verduijn speelt tijdens het zaterdagmiddagconcert in de Sint Janskerk op 2 maart om 16u00 het muziekstuk 'Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze' gecomponeerd door Joseph Haydn. Verduijn is de grote initiator en organisator achter Pianofestival Gouda en actief als docent en eigenares van ‘Pianoschool Scarlatti’, een bloeiende pianolespraktijk in Gouda.

Mieke Verduijn studeerde in 2022 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze volgde de bacheloropleiding klassiek piano bij Slava Poprugin. Daarnaast heeft ze ook gestudeerd bij Henry Kelder (vooropleiding aan de HKU in Utrecht) en volgde ze privé pianolessen bij Sanja Milohanic en Andrew Wright. Momenteel volgt Mieke de opleiding master klassiek piano bij David Kuyken, ook aan het conservatorium in Den Haag.

Naast het investeren in haar solo pianospel is Mieke zeer toegewijd aan het spelen van kamermuziek in diverse samenstellingen. Ze maakt onderdeel uit van het Brioso Trio, als pianotrio volgen zij de masterspecialisatie kamermuziek aan het conservatorium in Den Haag. Het trio won diverse prijzen bij zowel nationale als internationale kamermuziekcompetities. Met sopraan Nanette Mans vormt Mieke een liedduo, in het cursusjaar 2021-2022 namen zij deel aan de Udo Reinemann International Masterclasses in Brussel. 

Mieke volgde in de afgelopen jaren diverse masterclasses van o.a. Eliso Virsalazde, Frank Braley, Vladimir Tropp en Wibi Soerjadi. Tijdens het Virtuoso & Belcanto Festival in Lucca (juli 2023) volgde zij lessen bij Alfred Brendel, Till Fellner, Imogen Cooper en anderen.   

Mieke is ook afgestudeerd aan de pabo en is naast haar activiteiten als uitvoerend musicus actief als docent en eigenares van ‘Pianoschool Scarlatti’, een bloeiende pianolespraktijk in Gouda.

Dit concert is vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.


Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.