Regenboog Alliantie

Goudse politieke partijen ondertekenen Regenboog Stembusakkoord

Vertegenwoordigers van de meeste politieke partijen in Gouda zetten dinsdagavond een handtekening onder het Regenboog Stembusakkoord van de Regenboog Alliantie. Dit deden zij voorafgaand aan het lijsttrekkersdebat, dat in de Chocoladefabriek werd gehouden.  

In het akkoord staan maatregelen op het gebied van LHBTI-emancipatie in de komende raadsperiode. Hiermee vraagt de Regenboog Alliantie aandacht voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI). De ondertekenaars zetten zich in voor een diverse en inclusieve gemeente waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken of welke grond dan ook.

Regenboog Stembusakkoord

Het Regenboog Stembusakkoord is een vervolg op het roze stembusakkoord dat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was ondertekend door acht partijen (D66, Gemeentebelangen Gouda, Gouda Positief, Goudse 50+-partij, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA en SP). De thema’s in het akkoord gaan onder meer over veiligheid, jongeren & onderwijs, sport, kwetsbare groepen en het bevorderen van een inclusief beleid.

Aanspreekpunt bij politie

Een van de maatregelen die in het akkoord genoemd wordt, is het aanmoedigen van een aanspreekpunt bij de politie met betrekking tot geweld jegens LHBTI-personen. Daarnaast wordt bij  onderwijsinstellingen steun en begeleiding aangeboden om acceptatie te bevorderen en pesten aan te pakken, bijvoorbeeld met voorlichting door lhbtiq+ organisaties.

Genderinclusief

Ook stelt de verklaring dat de gemeente burgers genderinclusief aanspreekt, op formulieren alleen naar ‘geslacht’ vraagt als dat wettelijk vereist is en waar dat mogelijk is zorgt voor genderinclusieve toiletten in gemeentelijke voorzieningen.

Het ondertekenen van het Regenboog Stembusakkoord vond plaats op dinsdagavond 15 maart 2022 om 19u30, voorafgaand aan het verkiezingsdebat in de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20, in Gouda. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.