Sandy Pleyte

Goudse Reddingsbrigade opnieuw Nederlands kampioen

Het Nederlands Kampioenschap Lifesaving voor teams vond het afgelopen weekend plaats. De Vlissingse Reddingsbrigade, de Dr. A. Stavermanbrigade, bestaat dit jaar 100 jaar en was in hun thuisbad gastheer van dit tweedaagse spektakel. De Goudse Reddingsbrigade kon na afloop huiswaarts met medailles in alle kleuren en het Nederlands Kampioenschap.

Nederlands kampioen

Zaterdagmiddag begon het NK met zes zwemmend redden onderdelen voor aspiranten tot 15 jaar. Teams bestaan uit minimaal 4 en maximaal 6 zwemmers. Gouda stond aan de start met een gemengd team van Maud van der Starre, Frédérique Bos, Kasper Rabouw en Bart Roos. In het sterke deelnemersveld lukte het deze jonge zwemmers om de 2e plek in het eindklassement te bemachtigen. Het duo Frédérique Bos en Maud van der Starre werd Nederlands Kampioen op het onderdeel linethrow.

Jongste winnaars ooit

De lifesavers vanaf 15 jaar en ouder kwamen zondag in actie. Ook voor hen stonden 6 wedstrijdelementen op het programma. Als jongste winnaars ooit in de B-categorie, werden junioren Siem van Leeuwen en Tygo Springvloet Nederlands kampioen op de linethrow.

Het juniorenteam Timo van Dam, Tygo Gerts, Eric Schep en Max Cornelissen verbeterde maar liefst drie Nederlandse records en werd eerste. Ook het seniorenteam met Rob van Grieken, Nathan Janssen, Thomas Oosterwijk en Bastiaan de Knoop eindigde op het hoogste podium. Rob van Grieken en Bastiaan de Knoop wonnen daarnaast linethrow-goud.

Een zilveren medaille voor de linethrow werd gewonnen door masterduo Mariska Dalhuisen en Mariska Tas. Senioren Renske Dalhuisen en Maaike Wagenaar werden ook tweede op de linethrow. Het senioren damesteam bestond verder uit Jasmijn de Roon, Renee Bouter, Sanne de Koning en Maaike Wagenaar. Zij behaalden de derde plek in het eindklassement.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.