Roei- en Zeilvereniging, Freek Beuning

Goudse Roei- en Zeil junioren roeien zich ook internationaal in de medailles

Tijdens de International May Regatta in Gent (België) op 11 en 12 mei hebben Dauwe Krijtenburg, Mees van der Westen, Thijs Wiggers en Ruben Beuning brons gehaald in de dubbelvier voor jongens tot en met 16 jaar. Emma Wissing en Milou Galdeij deden het met zilver in de dubbeltwee voor meisjes tot en met 16 jaar zelfs nog ietsje beter. Daarnaast werden, in de 14 wedstrijden waarin gestart is, nog vele top-10 plaatsen gehaald tegen roeiers uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Nederland en Portugal.

Tijdwaarneming

Zaterdag wisten de meeste ploegen zich in de bovenste helft van het open veld te roeien en zich te kwalificeren voor de eerste heat van zondag, waarin de 5 snelste ploegen van zaterdag uitkomen. Helaas voor Wiggers, die naast dubbelvier ook skiff startte, werd de tijd van zijn heat niet geregistreerd en moest hij zondag achteraan in het veld starten. Ook bij diverse andere races ging het mis met de tijdwaarneming, maar met de nodige protesten van coaches die zelf de tijd ook klokten, kwam uiteindelijk alles nog goed.

De jongens dubbelvier won zondag overtuigend hun heat, maar moest toch genoegen nemen met brons, omdat er nog 2 bijgeschreven ploegen in de laatste heats sneller waren. De meisjes dubbelvier haalden zilver. Waarbij ze zelfs de winnaars, die zaterdag 28 seconden sneller waren, lang goed partij wisten te bieden. Om daar uiteindelijk 20 seconden dichterbij te eindigen dan zaterdag.

Anaïs van Alphen wist in de skiff een mooie zevende plek te bereiken. Wiggers werd zondag vijfde in de skiff. Dauwe Krijtenburg en Timme Berendsen werden vijfde in de dubbeltwee, kort voor Mees van der Westen en Ruben Beuning die zevende werden. 

Klassement

Op deze wedstrijd werden zaterdag wedstrijden geroeid in het open junioren veld, dus tot en met 18 jaar, in heats van 5 ploegen, ingedeeld door loting. Op zondag werden de junioren velden gesplitst in de categorieën tot en met 16 jaar en tot en met 18 jaar, en werden de heats ingedeeld op basis van de uitslagen van zaterdag, aangevuld met ploegen die zaterdag niet gestart waren. Uiteindelijk wint de ploeg met de snelste eindtijd. Het kan dus voorkomen dat je wel je heat wint, maar niet het totaal klassement.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid