Goudse roeiers overtuigen op plaatsingswedstrijd voor NK skiff

Alle acht Goudse roeiers jonger dan 17 jaar (U17) hebben zich in Amsterdam op overtuigende wijze weten te plaatsen voor het NK skiff dat komend weekend wordt gehouden. Hugo Slangen (16 jaar), Thijs Wiggers (15), Dauwe Krijtenburg (15), Mees van der Westen (15), Timme Berendsen (16) en Ruben Beuning (14) bij de jongens en Anaïs van Alphen (15) en Emma Wissing (14) bij de meisjes.

Volgende week is de NK skiff. Daaraan mogen per categorie alleen de eerste 24 roeiers deelnemen. Afgelopen weekend kon je bewijzen dat je daarbij hoort.

De wedstrijd begint met een tijdrace over 1900 m, waarbij alle roeiers om de 25 sec achter elkaar in dezelfde baan starten. De snelste 6 gaan naar de A-finale, de nummers 7 t/m 12 naar de B-finale, de nummers 13 t/m 18 naar de C-finale en de nummers 19 t/m 30 naar twee herkansingen waarvan de eerste drie zich kwalificeren voor de NK. Als je bij de snelste 18 zit van de tijdrace ben je dus al zeker van deelname aan de NK. De uitslag van de finales is bepalend voor de indeling van de kwartfinales tijdens dat NK.

Zaterdag wisten alle zes jongens zich bij de eerste 15 van de tijdrace te roeien. Allemaal zeker van NK deelname dus. Hugo Slangen won de tijdrace met bijna 7 seconden voorsprong op de nummer 2. Met zijn tijd was hij 3e geworden in het U19 veld (op minder dan 2 sec van de winnaar), waarvan de tijdrace net voor de U17 geroeid werd. Mees van der Westen (7e) miste de A-finale op 1.03 sec, Thijs Wiggers (8e) op 1,07 sec en Dauwe Kruijtenburg (10e) op 1.95 sec. Timme Berendsen (13e) kwam 0.76 sec tekort voor de B-finale en Ruben Beuning, die volgend jaar ook nog U17 is, wist zich met ruim 13 sec voor de nummer 19 ook overtuigend te plaatsen voor de NK. In de A-finale stelde Hugo Slangen zijn kandidatuur door met ruim 11 sec verschil te winnen.

roeien skiff woelige baren.jpg

Emma Wissing (voorgrond) en Anaïs van Alphen (achtergrond) op het woelige water, op weg naar B-finale.

Zondag werd Anaïs van Alphen 7e op 1,27 sec van de nummer 6. Emma Wissing werd 11e, maar was slechts 1,2 sec minder snel. ’s-Middags in de B-finale waren de rollen omgedraaid. Wissing ging als een duivel van start en had aan de finish 12 sec voorsprong op de nummer 2. Met haar tijd was ze 4e geworden in de A-finale, binnen 2 sec van de nummer 3. Van Alphen kwam nog wat ervaring tekort in het zeer woelige water, maar roeide een meer dan verdienstelijke race.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.