Gemeente Gouda

Goudse sportpenning voor inlineskater Lianne van Loon

Goud op het EK inlineskaten in Italië pakken! Dat deed de Goudse Lianne van Loon. Wat een drive heeft deze topsportster. Zij kreeg afgelopen week in het bijzijn van haar familie de Goudse Sportpenning uitgereikt van de  kinderwethouder Sport Rick van Zanten en wethouder Michiel Bunnik.

inline skaten lianne van loon sportpenning familie.jpg

Lianne van Loon Inlineskater van het Jaar

Tijdens het Mobiel.nl NK Marathon begin januari werd de Goudse Lianne van Loon en Jelmar Hempenius uitgeroepen tot Inlineskater van het Jaar. Chris Berkhout mocht de KNSB Aanmoedigingsprijs als Talent van het Jaar in ontvangst nemen.  

Ze legden de basis voor hun uitverkiezing alle drie in het Italiaanse L’Aquila, alweer ruim drie maanden geleden. Op het Europees Kampioenschap Inlineskaten reden Lianne van Loon, Jelmar Hempenius en Chris Berkhout de sterren van de hemel, aldus Schaatsen.nl.

Dat Lianne van Loon met de onderscheiding – een bronzen beeld en cheque – aan de haal ging, was volkomen terecht. In september 2022 flikte ze een zelden vertoond kunstje in de straten van L’Aquila, door tijdens het EK Inlineskaten een leger van Italiaanse, Franse, Spaanse en Duitse rijdsters verbouwereerd achter te laten na een bloedstollende eindsprint op de marathon. Dat bleek geen toevalstreffer, want amper twee weken later belandde ze alweer op het podium van een grote skeelerrace: tweede in de marathon van Berlijn.

De Goudse van 22 is een alleskunner die op de rollende wielen uit de voeten kan, maar net zo gemakkelijk de schaatsen onderbindt voor een marathon. Ze was dan ook van de partij op het Mobiel.nl NK Marathon voor de vrouwen. Amper bijgekomen van die inspanningen werd ze naar voren geroepen om de jaarprijs te krijgen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.