Parole, Pieter van Vliet

Goudse Weekendschool ontvangt Rabobank-cheque voor aanschaf Chromebooks

Monique Overes heeft zondagmiddag namens Rabobank Hollandse IJssel een cheque met een mooi bedrag overhandigd aan de Stichting Goudse Weekendschool. Het bedrag is bestemd voor de aanschaf van Chromebooks, een laadkast voor de Chromebooks en training van de medewerkers.

Partner Goudse Weekendschool

Rabobank Hollandse IJssel is al sinds de oprichting van de Goudse Weekendschool in 2010 als partner nauw betrokken bij deze steeds groter wordende onderwijsinstelling, gevestigd in de GSG Leo Vroman aan de Burgemeester Martenssingel. “De Rabobank Hollandse IJssel vind het belangrijk wat jullie hier en buiten de deur doen. Met lessen, presentaties en excursies bij bedrijven en door vooral samen- en wisselwerken. Zo leren jullie wat er te koop is in de wereld, hoe de wereld in elkaar zit en wat je allemaal kunt doen en betekenen in deze wereld. En dat zijn wijze levenslessen en is een verrijking, naast de lessen die jullie op jullie eigen school krijgen…”, zo vertelde Monique aan de kinderen in de presentatieles Blok Ondernemen van docent Carola Hoets.

Aanvulling en aanwinst

Monique vertelde dat ze zelf ook op GSG Leo Vroman heeft gezeten en vervolgens via de hotelschool bij de Rabobank terecht kwam. “Ik vind het ontzettend leuk om op mijn oude school terug te zijn. Aan het gebouw is er niets veranderd. Wel vind ik de weekendschool een prachtige aanvulling en aanwinst…”

Monique kwam uiteindelijk zonder weekendschool bij de Rabobank terecht en werkt€ daar op verschillende afdelingen. Inmiddels is ze adviseur marktbewerking , communicatie & coöperatie. “Het contact met mensen en klanten vind ik het leukst en belangrijkst. Daarnaast doen wij als Rabobank als coöperatieve bank veel voor de maatschappij, (sport)verenigingen en instanties. Ook dat spreekt mij aan. Daarom werk ik bij de Rabobank…”

Monique is nu 42 jaar en werkt al weer 23 jaar bij de Rabobank. “Dan bent u op uw 19-de jaar bij de Rabobank begonnen”, zo rekende één van de leerlingen snel uit.

Financieel gezond

Op de vraag van een ander kind ‘Wat Monique bij de bank verdient?’, heeft ze een passend antwoord. “Met mijn man - die ook werkt - verdienen we genoeg om ons huis te betalen en leuke dingen met en voor onze twee kinderen te doen. Bovenal vind ik het belangrijk dat ik genoeg verdien om voor mezelf te zorgen. Een financieel  gezond leven is voor iedereen belangrijk”, zo gaf Monique de kinderen een wijze les mee.

Goud voor hun toekomst

Op de Goudse Weekendschool ontdekken kinderen van 11-13 jaar uit alle wijken van Gouda de wereld. Dat is goed voor hun algemene ontwikkeling, taalvaardigheid en zelfvertrouwen. Ook leren de kinderen beter samenwerken, communiceren en presenteren. Meedoen aan de Goudse Weekendschool is GOUD voor hun toekomst! En sommige komen er achter wat ze later willen worden.

Zoals de 11-jarige Rayan (links op de onderstaande foto) die ondernemer wil worden. Sterker nog: hij heeft zelfs al een eigen onderneming. “Ik bedruk kleding. En ik wil kijken hoever ik daarin kan komen. Anders pak ik iets anders op. Nee, ik ga zeker niet voor een baas werken. Lekker voor mezelf, dat is het fijnst en leukst…”, aldus Rayan, die als tip mee kreeg zijn volgende presentatie in zijn eigen kleding te doen.

rabobank cheque goudse weekendschool monique kinderen.JPG

Rolmodellen

“Ruim 70 leerlingen - uit groep 7 en 8 van de basisschool - volgen op zondag lesdagen”, zo vertelt Nynke van den Brink, directeur van de Goudse Weekendschool. “Niet over rekenen en taal maar over Gezondheidszorg of bijvoorbeeld Orde & Veiligheid. De leerlingen krijgen les van gastdocenten: een timmerman, advocaat of bijvoorbeeld de burgemeester. Via deze inspirerende rolmodellen ontdekken de kinderen de wereld…”

rabobank cheque goudse weekendschool klas.JPG

Uitnodiging

Monique vond het leuk en leerzaam om te zien hoe alles bij de Goudse Weekendschool in zijn werk gaat. Ze bedankte de Goudse Weekendschool voor de uitnodiging en nodigde de leerlingen van de Goudse Weekendschool op haar beurt graag een keer uit voor een bezoek aan het hoofdkantoor van Rabobank Hollandse IJssel aan de Burgemeester Jamessingel in Gouda. “We vertellen jullie graag over geld, beleggen, hypotheken, verzekeren, online-bankieren en sparen. Want daar krijgen jullie vroeg of laat mee te maken. Maar ook over thema’s als Duurzaam Ondernemen, Banking4Food, de Energietransitie, Duurzaam Wonen en Financieel Gezond Leven waar we ons bij de Rabobank mee bezig houden. Genoeg stof om over te praten en bij te leren. We zien jullie graag…” 

Op de frontfoto vlnr: Nynke van den Brink van de Goudse Weekendschool, Monique Overes van Rabobank Hollandse IJssel en docent Carola Hoets.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.