Gouwe Palet

Gouwe Palet exposeert met 'De Kunst van Contrast'

Teken- en schilderatelier Het GouwePalet, dat dit jaar haar 35-jarig bestaan viert, presenteert haar jaarlijkse expositie in de Agnietenkapel. De expositie ‘De Kunst van Contrast’ staat dit jaar in het teken van contrast en tegenstellingen.

Zo'n 35 kunstenaars hebben zich verdiept in diverse aspecten van contrast in de schilderkunst en gekozen voor een of meerdere vormen hiervan in hun schilderij te verwerken, soms nadrukkelijk en soms heel subtiel. Gebruik van licht-donker contrast en diverse vormen van kleurcontrasten zijn de bekendste technieken. Daarnaast wordt ook door het gebruik van vormen, lijnen en het beeldverhaal een contrast of tegenstelling gecreëerd. Dit uitdagende thema resulteerde in een zeer gevarieerd aanbod van schilderijen. Kom je kijken naar De Kunst van Contrast?

De expositie is voor publiek te bezoeken van 21 tot en met 24 september. Open van 10u00 tot 17u00, donderdag tot 20u00. Adres: Agnietenkapel, Nieuwe markt 100, Gouda.

Zie voor meer info op www.gouwepalet.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Evenementen gisteren 11:18

Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Ondernemen gisteren 10:38

Goudse Haringparty tijdens Goudse Bedrijvendag

Gouda Onderneemt en de Gemeente Gouda houden op 20 juni, vanaf 16u30, een Goudse Haringparty. Dit in het kader van de Goudse Bedrijvendag. De bijeenkomst van en voor Goudse ondernemers is bij het nieuwe Strandpaviljoen Gouwestrand op Goudasfalt. 

Advertorial Exposities gisteren 10:16

Expositie Daniël Tavenier in Kunstuitleen

Kunstuitleen Gouda toont tot en met 24 juni de tentoonstelling ‘De reizende kunstenaar. Daniël Tavenier op reis met schetsboek en schilderslinnen’. In deze expo laat de Kunstuitleen de spontane reisimpressies van Daniël Tavenier zien, die hij schilderde en optekende in onder meer Bretagne, Ierland en Venetië. Inspiratie opdoen voor de zomervakantie? Kom dan kijken!