Jacques Rozendaal

Gouwenaar Jacques Rozendaal wethouder in college Woerden

De gemeente Woerden heeft een nieuw college. Van de partij zijn CDA, Lijst van der Does, Progressief Woerden en ChristenUnie-SGP. Namens ChristenUnie-SGP Woerden is de Gouwenaar Jacques Rozendaal de nieuwe wethouder. Donderdagavond werd de nieuwe ploeg geïnstalleerd.

Jacques Rozendaal (38) was de afgelopen acht jaar raadslid voor de SGP in Gouda. Op dit moment werkt hij als opleidingsmanager in het mbo, bij de reformatorische school Het Hoornbeeck College in Gouda.

"De onderhandelingen zijn spoedig en succesvol afgerond. Ik ben erg gemotiveerd om aan de slag te gaan voor Woerden. Woerden is een prachtige stad en juist de combinatie van de stad en de omliggende dorpen Zegveld, Kamerik en Harmelen maken Woerden voor mij tot een zeer uitdagende gemeente", zo reageert Rozendaal op zijn nieuwe functie.

Vijf wethouders

Het nieuwe college telt vijf wethouders. De beoogde wethoudersploeg bestaat uit Arjan Noorthoek (CDA Woerden), Ad de Regt (Lijst van der Does), Jelmer Vierstra (Progressief Woerden) en Jacques Rozendaal (ChristenUnie/SGP). De vijfde wethouder staat los van de partijen. Kandidaat voor deze functie is Mariëtte Pennarts-Pouw uit Montfoort.

 

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Evenementen gisteren 11:18

Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Ondernemen gisteren 10:38

Goudse Haringparty tijdens Goudse Bedrijvendag

Gouda Onderneemt en de Gemeente Gouda houden op 20 juni, vanaf 16u30, een Goudse Haringparty. Dit in het kader van de Goudse Bedrijvendag. De bijeenkomst van en voor Goudse ondernemers is bij het nieuwe Strandpaviljoen Gouwestrand op Goudasfalt. 

Advertorial Exposities gisteren 10:16

Expositie Daniël Tavenier in Kunstuitleen

Kunstuitleen Gouda toont tot en met 24 juni de tentoonstelling ‘De reizende kunstenaar. Daniël Tavenier op reis met schetsboek en schilderslinnen’. In deze expo laat de Kunstuitleen de spontane reisimpressies van Daniël Tavenier zien, die hij schilderde en optekende in onder meer Bretagne, Ierland en Venetië. Inspiratie opdoen voor de zomervakantie? Kom dan kijken!