Politie Basisteam Gouda

Gouwenaar met wapens en munitie aangehouden bij grensstreek

Een 27-jarige Gouwenaar is begin deze week tijdens een reguliere grenscontrole van de Koninklijke Marechaussee rond de grensstreek bij Babberich aangehouden. In het voertuig van de Gouwenaar vond de Marechaussee een airsoftwapen, een busje pepperspray en een plastic tas munitie. Bij een latere huiszoeking trof de politie nog een nepwapen aan.

Bij een reguliere grenscontrole rondom Babberich bij Zevenaar controleerde de Marechaussee een voertuig met drie inzittenden. De bestuurder, een 27-jarige man uit Gouda, bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs, had een openstaande boete en hij moest nog een uitspraak van de rechtbank medegedeeld krijgen.

De Marechaussee trof vervolgens onder de bestuurdersstoel een airsoftwapen aan. Verder onderzoek leverde in de jaszak van de bestuurder nog een busje pepperspray op en in een plastic tas werd er nog munitie/projectielen gevonden voor een gasalarmpistool.

De politie van Gouda ging op verzoek van de Marechaussee op onderzoek uit naar zijn woning in Gouda. Daar werden drie nepvuurwapens en een wapenstok in beslag genomen.

De aangehouden Gouwenaar heeft inmiddels bekend dat de spullen zijn eigendom zijn. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:27

Sprekers brengen Goudse Kaasmarkt tot leven in passend outfit

Iedere donderdag is de Markt van Gouda het toneel van een eeuwenoude traditie: de Goudse Kaasmarkt. Toeristen van over de hele wereld verzamelen zich om te genieten van dit spektakel, waar boeren onderhandelen met handelaren, kaas wordt gewogen in de Waag en kaasmeisjes de kazen aanprijzen. Temidden van dit levendige schouwspel staan de sprekers van de Kaasmarkt, in passend outfit.

Ontmoetingsplaats vandaag 09:01

Feestelijke opening Buurthuiskamer De Buurvrouw

Hoe huiselijk wil je het hebben? Wethouder Anna van Popering-Kalkman opende woensdag de ‘De Buurvrouw’ met het uitsteken van zandkoekjes. Deze warme ontmoetingsplek is speciaal ontworpen voor mensen met geheugenproblemen, dementie en/of een klein sociaal netwerk. 

Ere wie ere toekomt vandaag 08:46

Gerard van Nieuwpoort ereburger van Gouda

Gerard van Nieuwpoort is ereburger van Gouda. Tijdens de netwerkbijeenkomst van Gouda Onderneemt in de Gouwekerk werd hij door burgemeester Pieter Verhoeve verrast met de zilveren erepenning van de stad Gouda als blijk van grote waardering voor zijn bijzondere inzet voor Gouda. Onder meer door en voor zijn grote rol rond en bij Gouda750 en zijn verdiensten voor het Ondernemers Fonds Gouda en voor Gouda Onderneemt. Van Nieuwpoort werd eind vorig jaar al tot Icoon van Gouda benoemd.

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Onderwijs gisteren 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen gisteren 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?