Politie Basisteam Gouda

Gouwenaars bedreigd en mishandeld door jongeren na afsteken zwaar vuurwerk

Twee Gouwenaars zijn maandagavond bedreigd en mishandeld door jongeren. Dit na het afsteken van zwaar vuurwerk. De bewoners zeiden daar iets van. Ze werden bedreigd en een van de bewoners werd mishandeld. Dat gebeurde in de wijk Bloemendaal. De politie zoekt getuigen.

De politie van Gouda kreeg maandagavond meerdere meldingen van vuurwerkoverlast binnen. Dat gebeurde ten tijde van de overval op het Shell-tankstation bij Gouda Uit aan de Goudse Poort.

Een aantal Gouwenaars reageerde op social media dat ze dachten geweerschoten te horen. Maar dat bleek dus achteraf om zwaar vuurwerk te gaan.

De jongeren die het zware vuurwerk afstoken werden aangesproken door buurtbewoners. Dat pikten de jongeren niet. Ze bedreigden de twee buurtbewoners 'met lelijke taal', aldus een agent. Een van hen werd mishandeld. Volgens getuigen had een van de jongeren een mes in de hand. Verder werd met stenen naar de bewoners gegooid.

De politie van Gouda doet onderzoek in deze zaak. Vandaag werd een woning binnengetreden in verband met mogelijke aanwezigheid van vuurwerk. In de woning werd echter niets aangetroffen. Onderzoek naar de verdachten loopt. "Ze kunnen binnenkort op ons bezoek rekenen", aldus een van de agenten.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 12:06

Aangehouden man bedreigt en beledigt agenten en vernielt cel

Agenten hebben zaterdagavond een 33-jarige man in Lekkerkerk aangehouden voor bedreiging, vernieling en mishandeling. Doormiddel van een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachte) werd de man door agenten aangehouden. Tijdens het vervoer naar het cellencomplex in Gouda beledigde en bedreigde de man agenten. De verdachte heeft ook vernielingen in zijn cel in Gouda aangericht. 

Sport gisteren 11:39

Jarige Emma Wissing (Roei- en Zeil Gouda) Nederlands Kampioen dubbelvier

Emma Wissing (van Roei- en Zeil Gouda), Lotte Raben (Hunze), Milou Galdey (Iris) en Amelie van Sluis (Hemus) hebben afgelopen zondag 19met een zinderende eindsprint het NK roeien voor ploegen binnengehaald in een dubbelvier voor meisjes t/m 16 jaar (M16 4x). De enige andere Goudse overwinning was voor Anaïs van Alphen, die de M16 skiff (geen NK nummer) overtuigend in haar voordeel besliste. Daarnaast wisten de Goudse roeiers nog 5 NK-podiumplekken te bemachtigen.

Advertorial Theater gisteren 11:28

Showtje Ongeregeld improviseert De eigenzinnige improvisatie show

Het kan weer, het mag weer, ze willen weer, dus ze gaan weer… Showtje Ongeregeld speelt op zaterdag 25 mei een nieuwe Impro-show in Gouda Studio's aan de Oosthaven 12. Het showtje van Showtje Ongeregeld heet De eigenzinnige improvisatie show.

Opinie gisteren 11:17

Kantelen

We maken op Gouwestad Radio het programma Gewoon Groen nu al een aantal jaren en we kunnen terugkijken op een veelheid aan onderwerpen waar we aandacht voor hebben kunnen vragen. Daar zijn we dan ook voor. We zien nu wel een aantal kantelpunten in onze onderwerpen verschijnen.

Voetbal gisteren 10:46

Jodan Boys VR1 schrijft historie met kampioenschap van de hoofdklasse

Jodan Boys VR1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden van de hoofdklasse en promoveert daarmee naar het hoogste amateurniveau: De Topklasse. Dit na een mooi en goed voetbalseizoen. Met als bekroning een 4-0 thuisoverwinning op Jong Sparta voor pakweg 500 toeschouwers.

Dieren gisteren 10:22

Weet jij al wat jouw wijkbij is?

Op 20 mei, wereldbijendag, start in Zuid-Holland de campagne 'Help onze wijkbij'. Elke wijk in Zuid-Holland heeft een van 15 geselecteerde wilde bijen gekregen om voor te zorgen. Het doel: samenwerken aan een goed Zuid-Hollands bijenlandschap in 2030.