Politie Basisteam Gouda

Gouwenaars bedreigd en mishandeld door jongeren na afsteken zwaar vuurwerk

Twee Gouwenaars zijn maandagavond bedreigd en mishandeld door jongeren. Dit na het afsteken van zwaar vuurwerk. De bewoners zeiden daar iets van. Ze werden bedreigd en een van de bewoners werd mishandeld. Dat gebeurde in de wijk Bloemendaal. De politie zoekt getuigen.

De politie van Gouda kreeg maandagavond meerdere meldingen van vuurwerkoverlast binnen. Dat gebeurde ten tijde van de overval op het Shell-tankstation bij Gouda Uit aan de Goudse Poort.

Een aantal Gouwenaars reageerde op social media dat ze dachten geweerschoten te horen. Maar dat bleek dus achteraf om zwaar vuurwerk te gaan.

De jongeren die het zware vuurwerk afstoken werden aangesproken door buurtbewoners. Dat pikten de jongeren niet. Ze bedreigden de twee buurtbewoners 'met lelijke taal', aldus een agent. Een van hen werd mishandeld. Volgens getuigen had een van de jongeren een mes in de hand. Verder werd met stenen naar de bewoners gegooid.

De politie van Gouda doet onderzoek in deze zaak. Vandaag werd een woning binnengetreden in verband met mogelijke aanwezigheid van vuurwerk. In de woning werd echter niets aangetroffen. Onderzoek naar de verdachten loopt. "Ze kunnen binnenkort op ons bezoek rekenen", aldus een van de agenten.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.