Cyclus NV

Gouwenaars krijgen nieuwe milieupas voor toegang afvalcontainers 

In de gemeente Gouda worden de verzamelcontainers voor het aanbieden van restafval, PMD en GFT+E in november en december 2023 voorzien van een nieuwe paslezer. Inwoners ontvangen voorafgaand aan de werkzaamheden een brief van Cyclus met een nieuwe milieupas en meer informatie. 

Weggooien

De nieuwe milieupas werkt vanaf het moment dat de nieuwe paslezer is geïnstalleerd. De oude pas werkt vanaf dat moment niet meer en kan de inwoner weggooien bij het restafval. De werkzaamheden starten maandag 6 november en duren tot begin december. De precieze datum per locatie is nog niet bekend.

Werkzaamheden

De werkzaamheden per verzamelcontainer duren hooguit enkele uren. Tijdens de werkzaamheden kunnen  inwoners terecht bij een andere verzamelcontainer in de buurt. Inwoners kunnen aan de kleur van de paslezer herkennen of de werkzaamheden zijn afgerond. De oude paslezer is geel van kleur. De nieuwe paslezer is groen van kleur. 

Toekomst bestendig systeem 

De reden voor deze wijziging is het verouderde systeem van de paslezer waar gebruik van werd gemaakt. Dit  systeem werkte op een 2G netwerk. Het 2G netwerk wordt binnen afzienbare tijd niet meer ondersteund. Dit netwerk is wel van belang om het aantal ledigingen te registreren. Het nieuwe systeem is geschikt voor 4G en 5G en is daarmee weer toekomstbestendig. De nieuwe paslezer heeft tevens een duurzamer karakter doordat het op zonne-energie werkt.

Meer informatie 

De werkwijze van het aanbieden van het afval en de afvalstoffenheffing wijzigt hierdoor niet. Staat de container in storing? Dan kunnen inwoners een melding doen via www.cyclusnv.nl/meldingsformulier. Voor vragen over afval scheiden, de aanbiedregels, de milieustraat of milieupas kunnen inwoners tijdens kantooruren bellen met de klantenservice van Cyclus via 0182-547500 of kijken in de digitale afvalkalender op www.cyclusnv.nl/afvalkalender


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 10:01

Sportzomer SPORT•GOUDA heeft Olympisch tintje

Deze zomer houdt SPORT•GOUDA tal van sportieve activiteiten met een Olympisch tintje. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen en genieten van sport- en spel door heel Gouda. Sportzomer met SPORT•GOUDA: Sportieve activiteiten met een Olympisch tintje.