RTV Gouwestad

Gouwestad Radio komt naar je toe, eerst naar Korte Akkeren

De lokale omroep komt naar je toe. Gouwestad radio start daartoe met een nieuw programma. "We gaan radio maken in de wijk, met bewoners, bedrijven en organisaties in de wijk. We starten met het nieuwe programma in de wijk Korte Akkeren", zo vertelt Gerrit Schinkel van RTV Gouwestad.

Op een centrale locatie in de buurt gaan de radiomakers in gesprek met bewoners en vertegenwoordigers van organisaties over actualiteiten en activiteiten. Het zal gaan over wonen, werken, spelen en leren. Ook lokale politici die in Korte Akkeren wonen zijn uitgenodigd.

De opname vindt plaats op vrijdag 9 december van 12u00-14u00 in Ontmoetingscentrum De Walvis. "We ontvangen een groot aantal gasten, mensen die wonen of werken in Korte Akkeren. Onderwerpen zijn onder meer wonen, de energierekening, armoede, sport en ontspanning in de wijk, veiligheid, de asielboot, onderwijs en sport en cultuur", aldus Schinkel.

Inwoners van Korte Akkeren zijn van harte welkom en worden uitgenodigd in De Walvis aanwezig te zijn.

Het programma wordt uitgezonden op zaterdag 10 december van 09u00-11u00 op Gouwestad radio.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.