Museum Gouda, Ton Bennemeer
Advertorial Museum

Gratis ijs plus vrij entree op Moederdag bij opening IJssalon Italia in Museum Gouda

Heel veel Gouwenaars koesteren de herinnering aan de familie Agnoli en hun heerlijke ijs. In het weekend van 12 mei, als Museum Gouda op de kop af 150 jaar bestaat, opent deze iconische ijssalon tijdelijk weer zijn deuren aan de Oosthaven. Op 12 mei, als het museum op de kop af 150 jaar bestaat, viert het museum feest! Het museum is die dag gratis geopend voor alle bezoekers én de bezoekers worden in de museumtuin getrakteerd op een heerlijk gratis ijsje. 

Met de originele stoelen en tafels, ijscoupes en natuurlijk de bekende neonreclames. Haal herinneringen op en waan je even terug in de tijd! En wie jarig is trakteert! Op 12 mei is het museum de hele dag gratis geopend voor alle bezoekers én wordt er in de museumtuin (Achter de Kerk) gratis Italiaans ijs geschept...

ijssalon italia bruidspaar ton bennemeer.jpg

Eerbetoon

De expositie is ook een eerbetoon aan de eigenaar Danilo Agnoli, die op 25 januari 2024 op 79-jarige leeftijd overleed. Iedereen in Gouda kende Danilo van Italia, de zaak in hartje binnenstad die op enkele tientallen meters van de monumentale trappen van het stadhuis lag. Wie daar trouwde, kon in trouwpak of bruidsjurk zo doorlopen naar Italia, waar de eigenaar voor de bruid en bruidegom al een gratis ijsje klaar had staan.

Op 12 mei, als het museum op de kop af 150 jaar bestaat, viert het museum feest! Het museum is die dag gratis geopend voor alle bezoekers én de bezoekers worden in de museumtuin getrakteerd op een heerlijk ijsje. Neem je moeder mee voor dit feestelijk uitje op Moederdag!


Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad.