Volksuniversiteit Gouda

Groeiende belangstelling voor cursussen Volksuniversiteit

Bij de Volksuniversiteit Gouda starten de komende maanden meer dan 40 verschillende cursussen, over de meest uiteenlopende onderwerpen. De belangstelling voor de cursussen van de Volksuniversiteit is weer groot dit jaar, zelfs iets hoger dan voor de Corona periode.  

Uiteenlopende cursussen

Veel mensen kennen de Volksuniversiteit Gouda van de taalcursussen. Ga je deze zomer op reis? Binnenkort starten weer diverse wat kortere – Op Reis – taalcursussen.

Maar er starten ook andere cursussen over de meest uiteenlopende onderwerpen, bijv. Tai Chi, Persoonlijke Ontwikkeling en Communicatie en Stylingadvies voor de 50+ vrouw.

Caravaggio

Voor de tuinliefhebbers zijn er cursussen Beplantingsplan en Oude Tuinen. Voor de liefhebbers van kunst zijn er een lezingen over de Italiaanse meesterschilder Caravaggio en over de Romaanse Kunst in Italië en Frankrijk.

Ook aan de kookliefhebbers is gedacht, zo zijn er lesavonden over onder meer de Mexicaanse de Scandinavische keuken en over Poké bowls maken. Voor foto en videofilmliefhebbers zijn er ook cursussen om hun vaardigheden te vergroten

Meer informatie over al deze cursussen en meer is te lezen op de website: www.volksuniversiteitgouda.nl/


Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.