Groene Happening voor Goudse Groendoeners bij De Goudse Waarden

Voor het eerst zijn alle bewoners die in Gouda meedoen aan Groen Moet Je Doen of andere groene buurtinitiatieven uitgenodigd om bij elkaar te komen. De Groene Happening vindt plaats op zaterdag 15 april en wordt gehouden door Gouda Bruist in samenwerking met Eetbaar Gouda, VELT Groen Hart, de Tuinambassadeurs en de gemeente Gouda. Locatie De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat, van 15-17u30.

Er zijn inmiddels meer dan 400 Gouwenaars die een stukje openbaar groen hebben geadopteerd via de regeling Groen Moet Je Doen (GMJD). Denk aan een boomspiegel, bloemenperkje, bijenberm of buurtmoestuin. De initiatieven fleuren de buurt op en zorgen voor verbinding.

Op de Groene Happening kunnen alle groendoeners ervaringen uitwisselen en kennis opdoen over praktische onderwerpen, zoals de bijvriendelijke buurt, opvang van water, composteren, het betrekken van de buurt of het vinden van geschikte planten. Er zijn leuke flitspresentaties en iedereen kan stekjes en zaden ruilen en gratis zijn tuingereedschap laten slijpen. 

Kijk voor alle informatie over het programma en aanmelding op goudabruist.nl of mail naar samen@goudabruist.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Filmhuis Gouda vandaag 12:01

Film ‘Anton de Kom, wij slaven van Suriname’ in Filmhuis Gouda

De film ‘Anton de Kom, wij slaven van Suriname’ is de eerste van drie dit jaar, in de langer lopende reeks films over het slavernijverleden in Filmhuis Gouda. Regisseur Frank Zichem (1945) is woensdag 24 april om 20u00, op de sterfdag van Anton de Kom, in het Filmhuis te gast om zijn documentaire over Anton de Kom toe te lichten.

Advertorial Theater vandaag 11:50

Het Wim Sonneveld-Complex in De Goudse Schouwburg

Het Wim Sonneveld-Complex is een voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld. In een muzikale theatervoorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld strijden twee jonge mannen om de beste vertolking van de legende.

ICT en technologie vandaag 11:13

We hebben een nieuwe Explore Gouda-webapp

De nieuwe Explore Gouda-webapp is gelanceerd. De webapp, ontwikkeld door Centric, is een laagdrempelige hulp voor inwoners én bezoekers om Gouda (nog) beter te leren kennen.

Advertorial Exposities vandaag 10:30

De Goudse Waarden en Coornhert gymnasium halen expo De Democratiefabriek naar Gouda

De Goudse Waarden en het Coornhert gymnasium hebben het initiatief genomen om samen de interactieve tentoonstelling ‘Democratiefabriek’ in mei naar Gouda te halen. De tentoonstelling raakt thema’s als democratie, vrijheid en dictatuur, oorlog, maar ook antisemitisme, vooroordelen en nog veel meer.

Advertorial Voor Kinderen vandaag 08:36

Feestelijke opening varkensstal en jubileumjaar kinderboerderij

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden bestaat 50 jaar! Dit laten ze daar niet ongemerkt voorbij gaan. Ze openden het jubileumjaar afgelopen zondag met de opening van de varkensstal door  Wethouder Klijmij-van der Laan en Kinderwethouder Luc van Gastel.  In de afgelopen maanden is de varkensstal opgeknapt en opnieuw ingericht.