Sport.Gouda

Groenhovenbad krijgt glijbaan/ski-schans

Te leuk en te grappig voor woorden dit. Het Groenhovenbad krijgt een heuse glijbaan/ski-schans. Met de aanleg ervan is de aannemer nu druk bezig. Volgende week wordt de baan gekeurd en kan een ieder die in gebruik nemen en naar beneden glijden.

sport.gouda groenhovenbad glijbaan aanleg.jpeg

Jong en oud

"De glijbaan is voor een ieder te gebruiken", zo zegt woordvoerster Rosaline Verhofstadt van Sport.Gouda. "Zowel voor jong als oud. De glijbaan is breed en groot zat."

En wellicht ook te gebruiken als ski-schans als er sneeuw ligt in de winter.

Volgende week wordt de baan op het Voorplein van het zwembad gekeurd en dan kan een ieder los. "We horen al een hoop enthousiaste reacties. Helaas wordt de glijbaan volgende week eerst nog gekeurd op alle veiligheidseisen, voordat we er vanaf kunnen glijden. Velen staan al te popelen om naar beneden te gaan... maar nog even wachten."

sport.gouda groenhovenbad glijbaan.jpeg

Straatje

Het past volgens Verhofstadt in straatje waarin Sport.Gouda past. "Bewegen, huppelen, springen, dansen, sporten en dus ook glijden. Daar staan wij voor. En dat kunnen we met de glijbaan goed tot uitdrukking en uiting brengen."

En hier blijft het niet bij. "De glijbaan is het begin. Er komt nog tal van andere sportattributen om het Groenhovenbad te verlevendigen. Tot aan de officiele opening, op woensdag 3 mei, zullen we hiermee bezig zijn", vertelt Verhofstadt. 

Dit alles gebeurt tijdens de herinrichting van de entree van het Groenhovenbad dat dit jaar 10 jaar bestaat.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.