Sport.Gouda

Groenhovenbad krijgt glijbaan/ski-schans

Te leuk en te grappig voor woorden dit. Het Groenhovenbad krijgt een heuse glijbaan/ski-schans. Met de aanleg ervan is de aannemer nu druk bezig. Volgende week wordt de baan gekeurd en kan een ieder die in gebruik nemen en naar beneden glijden.

sport.gouda groenhovenbad glijbaan aanleg.jpeg

Jong en oud

"De glijbaan is voor een ieder te gebruiken", zo zegt woordvoerster Rosaline Verhofstadt van Sport.Gouda. "Zowel voor jong als oud. De glijbaan is breed en groot zat."

En wellicht ook te gebruiken als ski-schans als er sneeuw ligt in de winter.

Volgende week wordt de baan op het Voorplein van het zwembad gekeurd en dan kan een ieder los. "We horen al een hoop enthousiaste reacties. Helaas wordt de glijbaan volgende week eerst nog gekeurd op alle veiligheidseisen, voordat we er vanaf kunnen glijden. Velen staan al te popelen om naar beneden te gaan... maar nog even wachten."

sport.gouda groenhovenbad glijbaan.jpeg

Straatje

Het past volgens Verhofstadt in straatje waarin Sport.Gouda past. "Bewegen, huppelen, springen, dansen, sporten en dus ook glijden. Daar staan wij voor. En dat kunnen we met de glijbaan goed tot uitdrukking en uiting brengen."

En hier blijft het niet bij. "De glijbaan is het begin. Er komt nog tal van andere sportattributen om het Groenhovenbad te verlevendigen. Tot aan de officiele opening, op woensdag 3 mei, zullen we hiermee bezig zijn", vertelt Verhofstadt. 

Dit alles gebeurt tijdens de herinrichting van de entree van het Groenhovenbad dat dit jaar 10 jaar bestaat.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie. 

Advertorial Koor vandaag 11:29

Toonkunst Gouda voert Johannes Passion op in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.