Gemeente Gouda, Astrid den Haan

GroenLinks/PvdA grootste, PVV tweede partij bij Europese verkiezingen

Afgelopen donderdag ging Nederland en dus ook Gouda naar de stembus voor de Europese verkiezingen. Inmiddels is er ook in andere Europese landen gestemd. Dit betekent dat de uitslag nu bekend is.

Bijna 25 procent

GroenLinks/PvdA kreeg 24,9 procent van de stemmen in Gouda. Daarmee is het hier de grootste partij. PVV volgde met 14.2 procent van de stemmen. PVV bleek de grote stijger deze verkiezingen: de partij haalde vijf jaar terug 3,2 procent van de stemmen. 

D66 werd de derde partij met 8,9 procent. Daarna volgden VVD 8,5 procent, en CDA met 7,7 procent. 

SGP (7 procent), ChristenUnie (6,6 procent), Volt (5,3 procent), Partij voor de Dieren (5,2 procent), NSC (3,3 procent), FVD (2,1 procent) en SP (2 procent). 

Zie Europese verkiezingen - Gemeente Gouda

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand vandaag 17:38

Pizza te lang in oven, brandweer krijgt melding woningbrand

In een woning aan de Simon van der Stellaan heeft een pizza woensdagmiddag te lang in de oven gestaan. Zo ontstond er rond 14u50 rook en brand in de oven en vervolgens in de woning, waarop de brandweer voor een woningbrand werd gealarmeerd. 

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.