Advertorial Evenementen

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

event ijssel en josephmarkt zakslaan.jpg

Op maandag 20 mei tussen 8u00 en 16u00 is iedereen welkom om weer te komen genieten van een dag vol plezier, koopjes en die kenmerkende gezellige sfeer die de IJssel- en Josephmarkt zo geliefd maakt.

Deze rommelmarkt,  gelegen in de historische wijk Kort Haarlem, viert de lokale gemeenschap en brengt mensen samen van alle  leeftijden. En vergeet de jongsten niet, want de zweefmolen zal weer draaien en voor veel plezier zorgen.

event ijssel en josephmarkt bezoekers straat.jpg

Dit jaar zullen ook Scouting Jan van Hoof-groep Gouda en het muziekkorps van het Leger des Heils aanwezig zijn om de feestelijke sfeer te verhogen. En als klap op de vuurpijl zal Niccolò Angioni tussen 11u00 en 13u00 de markt verrijken met prachtige muziek.

Ook wordt om 14u00 het kookboek van de IJsselmarkt gepresenteerd en gratis IJsselsteentjes uitgedeeld.

De IJssel- en Josephmarkt belooft een dag vol verrassingen, ontmoetingen en gemeenschapszin te worden.

Deelnemende straten zijn dit jaar de IJssellaan, Dijkstraat, Adriaan Vlackstraat, Zoutmanplein en Sint Josephstraat.

Mis het niet- wees erbij en vier het gezellige buurtevent mee op de IJssel- en Josephmarkt.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad.