Bibliotheek Gouda

Grote Goudse opa-en-oma-voorleeswedstrijd in de bieb

In de Chocoladefabriek is op zondag 29 januari de grote Goudse opa-en-oma-voorleeswedstrijd! Een kinderjury (die bestaat uit Anne, Timo, Milou, Yahya en Amir) bepaalt wie dat het meest aansprekend kan voorlezen. Juryvoorzitter is Bart Jansen (voorheen eigenaar van boekhandel Verkaaik). De winnaar gaat met Bart en de Boekfiets op vier woensdagen naar basisscholen toe om daar voor te lezen en boeken uit te delen. 

Kom kijken en aanmoedigen!

Kom je ook kijken en aanmoedigen? Het begint om 14u00. Toegang is gratis; aanmelden is niet nodig. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winkels gisteren 19:00

Blokker vindt op tijd vers geld, verkoop afgewend

Blokker heeft naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe geldschieter gevonden: net op tijd om de keten niet te hoeven verkopen. Toch zouden er wel degelijk concrete overnamegesprekken zijn gevoerd met de winkelketen, met twee vestigingen in Gouda.

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Dieren gisteren 18:46

Ben/help jij bij de bijentelling?

Van 15 tot en met 24 april kan iedereen meedoen aan de bijentelling! Wil je de bijen een extra handje helpen? Doe dan op 22 april ook mee aan de Nationale Zaaidag!

Advertorial Onderwijs gisteren 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen gisteren 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?