GZC Donk

GZC DONK Masters grossieren medailles op ONMK

De Master zwemmers van GZC DONK hebben de afgelopen vier dagen in Eindhoven gestreden op het Open Nederlands Kampioenschap voor Masterzwemmers (ONMK). Het ONMK leverde GZC DONK 8x Goud, 4, Zilver en 10x brons op.

In een deelnemersveld van bijna 1200 zwemmers (200 verenigingen) hebben de Masters van GZC DONK optimaal gepresteerd.

Het ONMK kenmerkt zich niet alleen de strijd op de verschillende zwemafstanden, maar ook het deelnemersveld variërend van 25 jaar tot ruim in de 80 jaar die in een ongedwongen sfeer aan deze wedstrijden deelnemen.

Petra Tossing mag zich Nederlands kampioen noemen op wel 5 verschillende afstanden (200m wisselslag, 200m vlinderslag, 100m vlinderslag, 400m wisselslag en 200m schoolslag)

Angelique van Vark wist Nederlands kampioen te worden op de 200m wisselslag

zwemmer masters gzc donk Petra-Nathasja-Jessica-Angelique.jpg

De estafette teams van GZC DONK werden Nederlands kampioen op de 4x 200m vrijeslag( Petra Tossing, Nathasja Konijn, Jessica Venema en Angelique van Vark, zie foto hierboven) en op de 4x 100m wisselslag (Nathasja Konijn, Pierre de Groot, Petra Tossing en Peter Coffeng).

Op de frontfoto vlnr: Angelique van Vark, Jessica Venema, Lia Bijkerk, Nathasja Konijn, Petra Tossing, Pierre de Groot, Peter Coffeng (Linda van Klei ontbreekt)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 10:01

Sportzomer SPORT•GOUDA heeft Olympisch tintje

Deze zomer houdt SPORT•GOUDA tal van sportieve activiteiten met een Olympisch tintje. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen en genieten van sport- en spel door heel Gouda. Sportzomer met SPORT•GOUDA: Sportieve activiteiten met een Olympisch tintje.