Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

GZC DONK op weg naar landstitel, met hulp van vrijwilligers

De dames en heren van waterpolovereniging GZC DONK zijn op weg naar de landstitel. Om dit te bereiken heeft een vereniging getalenteerde spelers en speelsters nodig, en veel trainingsuren en trainingsarbeid. Maar net zo belangrijk zijn de vele vrijwilligers.

waterpolo damesteam gzc donk 2022.jpg

Trainingsarbeid

Uiteraard, de prestaties moeten van de waterpolosters en waterpoloërs komen. En om een goed spelend en een  goed ingespeeld team te krijgen, moeten er veel trainingsuren en trainingsarbeid gedraaid worden. "Dat betekent vier keer per week anderhalf uur trainen in het water, 1 a 2x per week fitness en voor iedere training een half uur warming up", zo somt Ingrid Veenhuis, trainer/coach van het damesteam, op.

"Alleen dinsdagavond zijn we vrij", zo gaat Veenhuis verder. "Zaterdag een wedstrijd en vaak een dubbel: zaterdag en zondag. De competitie draait van oktober tot en met april, mei play-offs, best of 3, tot half mei."

waterpolo herenteam gzc donk 2022.jpg

Polo-uren

Dit alles geldt ook voor de heren, vertelt Veenhuis. "Daarbij hebben sommige speelsters en spelers interland verplichtingen. En hebben sommigen een eigen team bij GZC Donk, die ze trainen en/of coachen. Ja, al met al maken we allemaal veel polo-uren..."

waterpolo donk helga vermeulen.JPG

Prijzen

En dan de vrijwilligers van GZC Donk. Alles valt en staat met hun inzet. Ze zijn soms dagelijks bezig om alles goed te laten verlopen rondom de waterpolocompetitie. Het seizoen zit er voor de meeste teams op, maar in de Eredivisie worden de prijzen pas verdeeld tijdens de play-offs.

Het hele jaar door zijn vele vrijwilligers betrokken rondom de organisatie van de waterpolocompetitie, maar nu zijn we vooral druk met alles rondom de play-offs.

Draaiboek

Het draaiboek is weer tevoorschijn gehaald, want elk jaar moeten ongeveer dezelfde zaken geregeld worden. Het begint met het inplannen van de wedstrijden en het reserveren van het badwater. Tijdens de wedstrijden zorgen ze voor de ontvangst van de spelers, scheidsrechters, genodigden en pers. In het bad zijn ze actief achter de jurytafel, als speaker, draaien ze muziek, maken ze foto's en of films en zorgen ze voor bad op- en afbouwen et cetera.  

"Gelukkig kunnen we als vereniging rekenen op een vaste groep enthousiaste vrijwilligers die bereid zijn om veel vrije tijd te investeren, zodat het seizoen vlekkeloos verloopt. En wat is er nu mooier als vrijwilliger om je vereniging gedurende de play-offs goed te zien presteren", zo zegt Helga Vermeulen, een van de vrijwilligers.

De kwart finale zijn beide teams in twee wedstrijden doorgekomen. Dit weekeinde staan de halve finales op het programma. Vermeulen: "We hopen wederom op mooi resultaten. Daar doen we het tenslotte allemaal voor en hopelijk met als eindresultaat het behalen van de landstitel voor beide teams..."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 15:26

Casa Bloemendaal blijft open en heeft geen leegverkoop

Casa sluit een op drie Nederlandse winkels. Zo werd deze week bekend. Het management van Casa verzekert dat de Casa vestiging in Winkelcentrum Bloemendaal open blijft. "We hebben Mid Season Sale, maar zeker geen leegverkoop", zo laat Casa Gouda weten, mede via posters op de ramen.

Religie vandaag 15:17

In kluis gevonden laatmiddeleeuwse incunabelen komen terug naar Gouda

De in 2022 in een kluisje bij de Haastrechtse passionisten teruggevonden incunabelen komen terug naar de Librije in Gouda. De incunabelen komen oorspronkelijk het Goudse Paulusklooster, zijn versierd door collatiebroeders, zijn vervolgens in de Goudse Librije belandt en daaruit weer geveild. De zeven Goudse incunabelen uit het Passionistenklooster in Haastrecht worden 17 mei overgedragen aan het Streekarchief Midden-Holland.

Advertorial Winkels vandaag 13:23

Actie bij opening ACTION: voor iedere bezoeker big shopper en kraskaart

Action Winkelcentrum Bloemendaal gaat zaterdag 20 april vanaf 8u30 feestelijke open. De populaire winkelketen opent de winkel van zo'n duizend vierkante meter op de eerste verdieping van het Goudse winkelcentrum. Action heeft ook meteen een mooie actie: iedere bezoeker krijgt een big shopper en een kraskaart.