Parole/ZoGouds.nl, Pieter van Vliet

GZC Donk speelt vanmiddag in Groenhovenbad beslissende wedstrijd in play-offs

In de heren waterpolocompetitie startte vrijdagavond de play-offs om en voor de Nederlandse titel. GZC Donk kwam daarin goed uit de startblokken tegen Polar Bears: 19-11 winst. Zaterdag werd evenwel verloren in Ede: 22-21 na strafworpen. De waterpoloheren van GZC Donk spelen derhalve zondagmiddag in het Groenhovenbad (aanvang 17u45) een beslissende derde wedstrijd tegen Polar Bears. Kom je kijken en de ploeg (onder)steunen?

Titelverdediger

Bij de bepaling van de eindstand na de reguliere competitie tellen de resultaten van de wedstrijden tegen KNZB Topsport niet mee. Daardoor werd ZV De Zaan eerste in de eindstand en mag het aantreden tegen ZPB H&L Productions.

Titelverdediger GZC Donk wacht een pittige confrontatie tegen Polar Bears. Zo blijkt na twee wedstrijden. ZPC AMERSFOORT treft, lekker dichtbij huis, UZSC. Het Ravijn en ZVL-1886 spelen tegen elkaar om die fel begeerde plek in de halve eindstrijd. Wie plaatsen zich bij de laatste vier clubs en gaat de strijd aan om een finaleplek?   

Mannen 
10 mei
19.30 uur UZSC – ZPC AMERSFOORT (J. van den Heuvel, M. Zwart | J. Korver)
20.30 uur Het Ravijn – ZVL-1886 (P. de Jong, R, Evers | H. van den Berg)
20.30 uur ZV De Zaan – ZPB H&L Productions (R. Bijeman, M. van den Berg | A. Bervoets)
20.30 uur GZC Donk – Polar Bears (S. Gransjean, B. Sonnemans | J. van den Brink) 

11 mei
17.00 uur ZPC AMERSFOORT – UZSC
18.30 uur ZVL-1886 – Het Ravijn 
19.00 uur Polar Bears – GZC Donk
19.15 uur ZPB H&L Productions – ZV De Zaan
Scheidsrechters worden na de eerste ronde bekend gemaakt. Kijk daarvoor in Sportlink. 

12 mei
16.00 uur Het Ravijn – ZVL-1886
16.00 uur ZV De Zaan – ZPB H&L Productions 
17.45 uur GZC Donk – Polar Bears
20.00 uur UZSC – ZPC AMERSFOORT 

Scheidsrechters worden – indien noodzakelijk - na de tweede ronde bekend gemaakt. Kijk daarvoor in Sportlink.

Het vervolg van de halve finales en finales bij de mannen en vrouwen:
17, 18 en eventueel 19 mei: Halve finales bij de mannen en vrouwen.
25,26 mei: Finalewedstrijden 1 en 2 bij de mannen.
31 mei, 1 en eventueel 2 juni: Finaleweekeinde bij de vrouwen.
2 juni: Eventueel derde wedstrijd bij de mannen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid