Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

GZC Donk speelt zondag waterpolo-bekerfinale tegen ZV De Zaan

GZC Donk speelt zondag 3 maart om 16u00 in het Haagse Hofbad de bekerfinale tegen ZV De Zaan. Recentelijk won ZV De Zaan in een tumultueuze wedstrijd met 13-14 bij GZC Donk. Aan het begin van het seizoen won de Goudse ploeg de SuperCup in Alphen aan de Rijn door met 14-11 af te rekenen met ZV De Zaan.

In aanloop naar de bekerfinales sprak waterpolo.nl met de coaches van de vier teams. Het beloven twee ‘close-games’ te worden in het Hofbad in Den Haag. Om 14u00 spelen de vrouwen van ZV De Zaan tegen Polar Bears. Om 16u00 gaan de mannen van ZV De Zaan en GZC/Donk met elkaar de strijd aan. 

ZV de Zaan mannen
De koploper in de eredivisie bij de mannen speelt tegen nummer twee GZC/Donk. Beide temas hebben evenveel punten (18-37) dus het belooft een spannend duel te worden. Waterpolo.nl sprak met Andreas Miralis, coach van ZV de Zaan. ,,Ik verwacht dat het een lastige maar spannende wedstrijd gaat worden. Het spel zal aan beide kanten op en neer gaan. Beide ploegen vechten voor de titel. GZC Donk bewees in de onderlinge ontmoetingen een lastige tegenstander te zijn. Ze wonnen eerder de Supercup’’, aldus Miralis. ,,Ik train mijn ploeg om finalewedstrijden te spelen. Zij zijn er extra op gebrand om te winnen. Net als de staf overigens.’’  

GZC Donk mannen
Ingmar Veenhuis beschouwt de KNZB-bekerfinale als een wedstrijd op zich. Hij probeert zijn ploeg midweeks zo goed mogelijk klaar te stomen. ,,Ik ga uit van ons eigen spel. Wie zondag aan het langste eind trekt kan ik niet voorspellen. Ik schat de kans op 50/50. Kijk maar naar de eerdere onderlinge ontmoetingen van dit seizoen. In alle wedstrijden tegen ZV de Zaan zijn er nooit grote verschillen. Het is een goede ploeg met jonge topspelers die week in week uit met kop en schouders boven de rest uitsteekt.’’ 

Polar Bears vrouwen
Bij de vrouwen is er eveneens een confrontatie tussen de koplopers in de eredivisie. Bij Polar Bears spraken we met Petros Doudedis, de coach van de ‘berinnen’. ,,We hebben tegen ZV De Zaan in het begin van het seizoen in de Supercup met 9-7 gewonnen van ZV de Zaan. In de Winter Trophy kwamen ze goed voor de dag. In Zaandam trokken ze laatst aan het langste eind tegen ons door met 14-10 te winnen’’, gaf Doudesis aan. 
De trainer van de ploeg uit Ede wijst ZV de Zaan aan als lichte favoriet in de bekerfinale. ,,Ze zijn fit als je ziet welke reeks goede wedstrijden ze in de Winter Trophy speelden. Veel jonge spelers hebben in die periode veel ervaring hebben opgedaan.’’ Als reactie op de vraag hoe het kan dat de ploeg weer in een finale staat? ,,We houden ervan om finales te spelen. De bekerfinale is, door de aandacht van de NOS als promotie voor waterpolo, goed voor de ontwikkeling van de sport. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden.’’

ZV De Zaan vrouwen
Volgens Mick van den Bree, coach van de vrouwen van ZV De Zaan, gaat het een compleet andere bekerfinale gaat worden dan vorig jaar. ,,Naar mijn mening zijn dit echt de twee beste ploegen uit de competitie die de strijd aan gaan. Dat het dicht bij elkaar ligt blijkt wel uit de uitslagen dit seizoen waarbij Polar Bears twee keer gewonnen heeft. Eerst de Supercup en later in Ede voor de competitie. Voor ons was er winst in de Winter Trophy’’, laat Van den Bree weten. ,,Eindelijk zijn beide teams weer compleet. Dat is vast voor iedereen even wennen om de eerste wedstrijd met internationals gelijk de bekerfinale is om te spelen. Ik schat de kansen 50/50 in. Er zullen twee teams met een duidelijk plan naar Den Haag gaan en naar verwachting zal de vorm van de dag beslissend zijn. Het publiek van Polar Bears is altijd in grote getalen aanwezig, maar bij de Zaan spelen we ook bij de mannen de finale. We gaan vol voor de winst.’’ 

Kijk voor alle informatie en tickets op bekerfinales.nl 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.