Handhavers Gouda controleren 27 garageboxen op Kromme Gouwe

Op bedrijventerrein Kromme Gouwe zijn afgelopen maandag 27 garageboxen gecontroleerd op gebruik en bestemming. Er zijn verschillende overtredingen vastgesteld op het gebied van brandveiligheid. Dit is onveilig voor de huurders van de garageboxen. De eigenaren zullen dan ook de nodige maatregelen treffen om de overtredingen te herstellen.

Garageboxen zijn gewild voor de opslag van spullen. Regelmatig blijken deze opslaglocaties gebruikt te worden voor andere doeleinden dan waar ze voor bedoeld zijn volgens het bestemmingsplan. Denk hierbij aan brand- of explosiegevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid. Daarom voert gemeente Gouda spontane, preventieve controles uit.

Deze preventieve controles bij garageboxen, panden en horeca worden het komende jaar voortgezet. Daarnaast worden er ook controles ingepland ten aanzien van bedrijventerreinen.  

Meld een vermoeden van criminele activiteiten
Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kun je melden bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:29

Kom jij ook bij-praten in tuin van Heempad?

Doe jij mee aan de Nationale Bijentelling en Zaaidag? De tuinambassadeurs geven je op zaterdag 20 april graag meer informatie over bijen en gratis zaadjes van de Goudsbloem. We zien je van 14u00 tot 17u00 bij infocentrum aan het Heempad.

Voetbal vandaag 17:53

Jodan Boys op bezoek bij koploper Zuidvogels

Na de teleurstelling van afgelopen zaterdag tegen DVVA, gaat Jodan Boys zaterdag laten zien wat ze in hun mars hebben tegen koploper Zuidvogels uit Huizen. Dit wordt een pittige klus want, na een moeilijke start van het seizoen is de motor van Zuidvogels gaan draaien en niet meer tot stilstand gekomen. 

Sport vandaag 16:56

100 supporters GMHC met auto's en bus en pizza naar Groningen

Dames 1 van de Goudse Mixed Hockey Club is vrijdagmiddag afgereisd naar het verre Noorden voor de kwartfinale van de Silver Cup. Zie frontfoto. In Groningen nemen de Goudse hockeydames het op tegen GHBS. Zo'n 100 supporters reizen de cupfighters na in auto's en met de bus. Daarbij zorgt sponsor New York Pizza voor een goede bodem. 

Politie en handhaving vandaag 16:23

Verboden wapens aangetroffen bij controle bedrijven Gouwestroom

Bij een integrale controle op bedrijventerrein Gouwe Stroom is donderdag in een van de bedrijfspanden verboden wapens, waaronder een vuurwapen en kruisboog, aangetroffen. De toezichthouders hebben de zaak overgedragen aan de politie die de wapens in beslag heeft genomen. De eigenaar is aangehouden en de politie heeft de zaak verder in onderzoek genomen.

Advertorial Winkels vandaag 15:26

Casa Bloemendaal blijft open en heeft geen leegverkoop

Casa sluit een op drie Nederlandse winkels. Zo werd deze week bekend. Het management van Casa verzekert dat de Casa vestiging in Winkelcentrum Bloemendaal open blijft. "We hebben Mid Season Sale, maar zeker geen leegverkoop", zo laat Casa Gouda weten, mede via posters op de ramen.