Hans van de Water stopt na 50 jaar als hardlooptrainer bij AV Gouda

De bekende Goudse hardlooptrainer Hans van de Water heeft na 50 jaar bij AV Gouda en Goudse Runners zijn trainersschoenen aan de wilgen gehangen. Hij vindt het nu hij 80 is welletjes en nam omringd door 'zijn lopers' afscheid bij AV Gouda. 

De fanatieke loper/langlaufer/rolskiër ging dankzij zijn sporten minstens vier keer de wereld rond. Noodgedwongen traint hij al niet meer sinds maart vorig jaar, toen bij hem de ziekte van Kahler werd ontdekt. De behandeling slaat aan en Van de Water blijft positief: 'het is mijn zwaarste strijd ooit, maar als het zo goed blijft gaan als nu zien jullie me hier terug'.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.