Hasko van Dalen
Advertorial Boeken

Hasko van Dalen presenteert laatste deel detectivetrilogie

Voor liefhebbers van detectives is onlangs het derde én laatste deel verschenen van de detectivetrilogie, geschreven door Gouwenaar Hasko van Dalen. Het derde deel heet ‘Het geheim om voor te sterven’ en wordt dinsdagavond bij 4Boeken in de Agnietenkapel gepresenteerd.

boeken hasko van dalen detectivetrilogie.JPG

Tasjesdieven

In ‘Het geheim om voor te sterven’ krijgt de Weense privédetective Otto Klein een lucratieve opdracht, maar nog voor hij met de nieuwe klus kan beginnen wordt hij in zijn kantoor overvallen door mannen die opdracht hebben hem te vermoorden. Is dit het wel waard, vraagt hij zich af? Toch besluit hij door te gaan. Twee Nederlandse vrouwen die tijdelijk in in Tirol wonen komen naar Wenen en helpen hem om de heler van tasjesdieven op te sporen. Later zorgen ze ervoor dat hij uit handen kan blijven van leden van een maffiagroep die het op hem heeft voorzien. De spannende ontwikkelingen in dit boek volgen elkaar in een rap tempo op.

Fatale combinatie

Otto Klein krijgt te maken met een fatale combinatie van drugshandel, prostitutie en de daarmee gepaard gaande misdaad. Hij wordt speelbal van twee met elkaar strijdende drugsbendes die via cryptotelefoons communiceren en raakt betrokken bij de pogingen om de encryptiecode van die telefoons te bemachtigen. Een niet zuiver op de graad zijnde hoge politiefunctionaris speelt daarbij een bedenkelijke rol. Er gaat een beerput open van marteling, mishandeling, verkrachting en moord. Maar Klein wil koste wat kost ontdekken wat het geheim is om voor te sterven. Ook al zou dat zijn laatste klus als privédetective zijn.

Trilogie

‘Het geheim om voor te sterven’ is het laatste deel van de trilogie, maar je kan de boeken apart van elkaar lezen. Het zijn op zichzelf staande verhalen. Het eerste boek in de serie met de Weense privédetective Otto Klein in de hoofdrol is getiteld ‘Het bedrog met de Amethyst‘ en gaat over een kostbaar scheepsmodel waarin drugs verstopt zouden zitten. Daarvan is de 2e druk inmiddels uitverkocht. Het tweede boek draagt de titel ‘Het mysterie van de valse claims’. Daarin wordt privédetective Otto Klein door een gerenommeerde verzekeringsmakelaar gevraagd onderzoek te doen naar een dodelijk auto-ongeluk en claims wegens diefstal van peperdure horloges.

Over de auteur

Hasko van Dalen (1949) debuteerde in 1966 als schrijver en dichter in het jeugdkatern van het Utrechts Nieuwsblad. Sindsdien schrijft hij regelmatig voor kranten, tijdschriften en websites. Meestal betrof dit vakliteratuur op het gebied van de sociale zekerheid en pensioenen. Voorheen was hij adjunct-hoofddirecteur sociale zekerheid op het Ministerie van Sociale Zaken en later directeur pensioenbeleid bij ING/Nationale-Nederlanden. Ook heeft hij veel gepubliceerd over zijn passie voor The Rolling Stones en voetbalclub Feyenoord.


Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.