Gouda Bruist

Heb jij al bloeiende krokussen gespot?

Heb jij al bloeiende krokussen gespot vanuit de Gouda Bloeit-actie van Gouda Bruist? In totaal zijn er 100 x 750 biologische krokusbollen (die verwilderen) in alle buurten van Gouda gepoot. Met de vlaggetjes is duidelijk waar ze staan.

75.000 krokusbollen de grond in bij Gouda750jaar

Inwoners van Gouda konden dit najaar meehelpen met het poten van 75.000 krokusbollen in het openbaar groen. Dat is één krokus per inwoner van Gouda! Gouda Bruist houdt de actie ‘Gouda Bloeit, ook in jouw buurt’ in het kader van het feestjaar Gouda750jaar. 

krokus molen.jpg

Het plan was simpel: Er zijn 100 pakketten van 750 bollen die door groepen Gouwenaars in hun buurt worden gepoot. Een leuke activiteit om met elkaar te doen en in het voorjaar geniet je van het resultaat. Denk ter inspiratie maar aan de Joubertstraat waar elk jaar de krokussen bloeien.

Mirjam Bruijn is de bedenker van actie ‘Gouda Bloeit’: ‘Krokussen zijn vaste planten die ieder jaar terugkomen en zichzelf ook nog eens vermeerderen! Zo zal Gouda steeds meer gaan bloeien voor mens en dier. Voor bijen en hommels zijn krokussen belangrijk omdat deze vroeg in het voorjaar al bloeien.’

Alle bollen zijn biologisch geteeld en ingekocht met subsidie van GoudApot en Stichting Jac Bezemer.

Meer informatie op goudabruist.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.