Gouda Bruist

Heb jij al bloeiende krokussen gespot?

Heb jij al bloeiende krokussen gespot vanuit de Gouda Bloeit-actie van Gouda Bruist? In totaal zijn er 100 x 750 biologische krokusbollen (die verwilderen) in alle buurten van Gouda gepoot. Met de vlaggetjes is duidelijk waar ze staan.

75.000 krokusbollen de grond in bij Gouda750jaar

Inwoners van Gouda konden dit najaar meehelpen met het poten van 75.000 krokusbollen in het openbaar groen. Dat is één krokus per inwoner van Gouda! Gouda Bruist houdt de actie ‘Gouda Bloeit, ook in jouw buurt’ in het kader van het feestjaar Gouda750jaar. 

krokus molen.jpg

Het plan was simpel: Er zijn 100 pakketten van 750 bollen die door groepen Gouwenaars in hun buurt worden gepoot. Een leuke activiteit om met elkaar te doen en in het voorjaar geniet je van het resultaat. Denk ter inspiratie maar aan de Joubertstraat waar elk jaar de krokussen bloeien.

Mirjam Bruijn is de bedenker van actie ‘Gouda Bloeit’: ‘Krokussen zijn vaste planten die ieder jaar terugkomen en zichzelf ook nog eens vermeerderen! Zo zal Gouda steeds meer gaan bloeien voor mens en dier. Voor bijen en hommels zijn krokussen belangrijk omdat deze vroeg in het voorjaar al bloeien.’

Alle bollen zijn biologisch geteeld en ingekocht met subsidie van GoudApot en Stichting Jac Bezemer.

Meer informatie op goudabruist.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voetbal vandaag 13:23

DONK loopt tegen eerste seizoensnederlaag op

Een bij vlagen goed spelend DONK is tegen een verdedigend ingesteld Alphia door persoonlijke fouten tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen: 1-2. Door dit resultaat zakken de Gouwenaars nu naar plek twee, drie punten achter VUC en gelijk met HVV.

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en waar De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie.