Hermen Buurman Fotografie en Film
Advertorial Festival

Heb jij al kaarten voor Gouds Bierfestival in Burgerhal Stadhuis?

Gouda Bierstad houdt op zondag 21 april haar tweede bierfestival in de Burgerhal van het Stadhuis. 

Biersteden

Gouda Bierstad is ontstaan in en na de Gouda 750 bierwedstrijd. Daarbij bundelden Jeroen Carol-Visser van biercafé De Goudse Eend, Ton Vergeer van biercafé BarBier en fotograaf Hermen Buurman de krachten. Met Gouda Bierstad willen zij activiteiten organiseren om letterlijke en figuurlijk weer leven in de Goudse brouwerij te brengen.

Gouda was immers in de 15de eeuw één van de toonaangevende biersteden van Nederland.

14 brouwers

Op zondag 21 april houdt Gouds Bierstad voor de tweede keer het Gouds Bierfestival. Dit jaar is het festival gegroeid van 9 naar 14 brouwers uit de regio. De variëteit van de bieren is daarmee groter geworden. Een deel van de 14 brouwers staan met hun stand in het stadhuis en de andere staan in een grote tent op de markt naast het stadhuis.

De deelnemende brouwers zijn:

Brouwerij De Molen uit Bodegraven
X-Brewing uit Katwijk
Stadsbrouwerij Argentum uit Schoonhoven
Brouwerij De 12 Stuyvers uit Hazerswoude-Dorp
Bunnik’s BierBrouwerij uit Gouda
Brouwerij Hopman uit Gouda
Brouwerij 1923 uit Gouda
De Nieuwe Brouwerij uit Gouda
Brouwerij Reeuwijk uit Reeuwijk
De Zoetermeerse Brouwerij uit Zoetermeer
Exla Studio uit Zoetermeer
Geusz! uit Zoetermeer
Er was Eens… uit Alphen aan de Rijn
Stadshavenbrouwerij uit Rotterdam

Op zondag 21 april zijn van 13u00 tot 19u00 de bieren van tien verschillende brouwerijen te proeven. De kaarten voor dit event zijn te koop bij de biercafé’s BarBier, KaasBar en De Goudse Eend.

De kaarten kosten € 25,- hiervoor krijg je vier muntjes en een Gouda Bierstad proefglas.

Voor meer actueel nieuws volg de Facebookpagina van Gouda Bierstad.

 


Meer nieuws

Advertorial Podia vandaag 11:00

Free Music draait mee bij Record Store Day

Zaterdag 20 april is het weer zover: Record Store Day. De dag voor de onafhankelijke platenzaken in 25 landen. De dag met vele schitterende releases op vinyl en cd. En uiteraard, optredens. Ook Free Music aan Turfmarkt 12 draait weer mee.

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt.