Heb jij een goed 'groenblauw' buurtidee?

Steeds meer mensen weten het hoogheemraadschap te vinden met ideeën hoe zij de woonomgeving meer waterbewust en toekomstbestendig kunnen maken. En initiatieven op dit vlak krijgen hulp. Het hoogheemraadschap van Rijnland gaat nu met de tijdelijke subsidieregeling "Groenblauw Buurtidee" de initiatieven ondersteunen van actieve inwoners, scholen, belangengroepen en bedrijven die de leefomgeving mooier, groener en duurzamer willen maken.

Waterbeheer

Klimaatverandering vraagt om een nieuwe manier van waterbeheer, dat weten de waterschappen als geen ander. Zij kunnen de effecten van een stijgende zeespiegel, extreme regen en droogte niet meer alleen aan. Het antwoord ligt in een andere manier van werken en ook in onderlinge samenwerking.

Overheden, bedrijven, wetenschappers en inwoners dragen allemaal bij aan maatschappelijke opgaven als klimaatadaptatie, waterbewustwording en de energietransitie. Enkele voorbeelden zijn: drij­ven­de tui­nen, schoolpleinen met meer groen en voorzien van voedselbosjes.

In het beheergebied van Rijnland zijn al diverse groenblauwe initiatieven uitgevoerd, zoals de aanleg van groenblauwe schoolpleinen, parken en tuinen. Dit gebeurt met financiële steun of geleende spullen van het hoogheemraadschap. En goed voorbeeld doet goed volgen! Bekijk de voorbeelden.

Aanvraagprocedure

Heb jij een goed idee voor de buurt? Dan kun je vanaf nu jouw aanvraag indienen bij Rijnland. Hiervoor maak je gebruik van het aanvraagformulier (zie hieronder). Op 1 april 2023 sluit de aanvraagperiode. Dan gaat Rijnland alle aanvragen beoordelen.

Ga naar de website van het hoogheemraadschap


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.