Advertorial Kunst en Cultuur

Heb jij een leuk cultureel idee? Dan geeft gemeente 5000 euro

Ben je 27 jaar of jonger en woon je in Gouda? Heb je een cultureel idee voor de stad, jouw wijk of jouw straat? Dit is de kans om jouw initiatief waar te maken! Doe mee aan de pitchavond op 27 juni in De Goudse Schouwburg en win 5000 euro om jouw project te organiseren.

Pitch

Met die oproep spoort de gemeente Gouda jongeren aan om hun durf en creativiteit te tonen en die om te zetten in een concrete pitch. De pitchavond op 27 juni beoogt óók om de actieve beoefening van cultuur en deelname aan cultureel aanbod voor en door jongeren te stimuleren. Bij het initiatief werkt de gemeente samen met Jong Belegen, STADSKANT, Studio Squid en De Goudse Schouwburg.

“Kunst en cultuur moeten toegankelijk zijn voor alle inwoners. Voor mensen die moeilijk toegang hebben tot cultuur willen we drempels verlagen of wegnemen”, zegt cultuurwethouder Thierry van Vugt. “In Gouda zijn veel jongeren met goede ideeën. Het initiatief mag over van alles gaan. Wil je bijvoorbeeld samen met vrienden een straatfestival organiseren? Of een modeshow met zelf ontworpen kleding? Wil je een voetbaltoernooi combineren met dans en muziek? Is er behoefte aan jamsessies voor jonge muzikanten en wil jij het initiatief nemen? Mis je ruimte waar jonge kunstenaars kunnen samenwerken? Wil je die lelijke muur bij jou in de buurt veranderen in een kunstwerk? Of nog iets heel anders? Het kan allemaal. Als het idee maar iets met cultuur of kunst te maken heeft en zich richt op Goudse jongeren”.

Aanmelding is open

De aanmelding is open en sluit op 6 juni. Deelnemers krijgen pitchtraining en begeleiding aangeboden. Zo is er op 17 juni een workshop waarin de deelnemers training krijgen in het opstellen van een goed projectplan. En op 25 juni krijgen zij een pitchtraining om zo goed mogelijk voorbereid aan de pitchavond mee te doen. Voor alle deelnemers – niet alleen de winnaars – is er na de pitchavond begeleiding in het uitwerken van hun initiatief.

Meedoen? Meld je dan aan via deze website: https://www.gouda.nl/direct-regelen/geld-en-werk/subsidie-aanvragen/subsidie-beste-cultuuridee-jongeren/


Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk.